Jövő héten nyit a Mészáros Lőrinc-féle betonszörny lovasközpont Silvásváradon

2018.08.12 19:38

Minden bizonnyal Szilvásvárad egyik különleges nevezetessége lesz a Szalajka-völgy bejáratát elcsúfító építmény.

szv2.jpg
Pontosan egy ével ezelőtt készült a felvétel...
 
Augusztus 18-án nyílik meg Szilvásváradon a lipicai lovasközpont, jelentette be az M1-en Dallos Andor, a szilvásváradi Állami Ménesgazdaság igazgatója. Aznap családi napot is szervez ott az Emberi Erőforrások Minisztériuma.
 
A központot a Kincsem Nemzeti Lovasprogram részeként, 6,8 milliárd forintból fejlesztették. 10 hektáron terül el, egy fedeles lovarda komplexumból, kiszolgáló egységekből és egy nyitott lovaspályából áll. Nemzetközi szintű versenyek és edzőtáborok megrendezésére is alkalmas lesz. A fejlesztésre az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad a Mészáros és Mészáros Kft-vel és az Euro Campus Kft-vel szerződött.
 
Az óriási betonkomplexumot az ország egyik legkedveltebb kirándulóhelye, a Szilvásvárad melletti Szalajka-völgy bejáratához húzták fel. A lovasközponthoz parkolót is kellett létesíteni, így egy nagyobb területen kivágták a fákat, és a helyüket is lebetonozták, alaposan elcsúfítva a környezetet. 
 
Olvasónktól kapott kép az építkezésről
Akkor még csak körvonalazódott a betonkolosszus mérete és formája.
Fotó: Olvasói fotó
 
A lovasstadiont korábban Bozsik József, a lovasszövetség korábbi kapitánya kritizálta, aki nem értette, hogy miért kell egy ekkora stadiont egy ilyen kicsi és nehezen megközelíthető településre vinni, miért nem lehet Kecskeméten felhúzni. Bozsikot ezután hamar le is váltották, és a kapitányi poszt mellett elvették tőle az utánpótlásnevelést is.
 
img_2295.JPG
Ez a felvétel már ez év áprilisában készült
mfor.hu