Jövő szerdától lehet pályázni konvektorcserére

2019.05.19 16:11

A tervezettnél két nappal később, 2019. május 22-én 10 órakor kezdődik a pályázatok benyújtása az Otthon melege program (OMP) földgázüzemű konvektorok és fűtési rendszerek csere alprogramjára – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium, amely a módosításról a személyijövedelemadó-bevallások benyújtásának zavartalansága miatt döntött.

A 2018. évi szja-bevallás határnapja 2019. május 20., és korábban ugyanerre a napra hirdette meg a tárca az Otthon Melege Program soron következő energiahatékonysági pályázatának megnyitását. A benyújtás időpontján kívül más pályázati feltétel nem változott. A kérogramtmilliárd forint keretösszegű alprogramban a teljes fűtési rendszer korszerűsítésére is lehet pályázni.
 
Képtalálat a következőre: „földgázüzemű gázkonvektor https”
 
A támogatás maximális mértéke az elszámolható bruttó költségek hatvan százaléka, akár 750 ezer forint is lehet. A kétnapos halasztásról azokra a pályázókra gondolva döntött a tárca, akik az utolsó pillanatra hagyják adóbevallásuk véglegesítését az ügyélkapun, így őket azon a napon több adminisztrációs feladat nem terheli, több idejük marad a sikeres pályázat összekészítéséhez – amelyet szintén az ügyfélkapun keresztül lehet benyújtani.
 
Az elektronikus pályázati rendszerrel, a pályázatkezeléssel kapcsolatos kérdésekben az NFSI Nemzeti Fejlesztés és Stratégiai Intézet Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatán kérhető segítség – tájékoztatott a tárca. Az alprogramban legkésőbb augusztus 30-án lehet majd benyújtani az igényléseket.
 
A földgáz felhasználását törvény, a berendezések létesítését és módosítását rendelet szabályozza. A készülékcserék csak képzett szakemberek bevonásával történhetnek, hiszen az előírások betartásának tétje a családunk és a magunk biztonsága – figyelmeztetett korábban Versits Tamás, a Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesületének elnöke.
 
Somogyi Orsolya
magyarnemzett.hu