Kábító hatású anyagokkal kereskedett a középkorú férfi Sajóládon

2018.04.06 13:14

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség indítványa alapján a bíróság az elmúlt héten szombaton elrendelte annak az 52 éves férfinak az előzetes letartóztatását, aki új pszichoaktív szerekkel és egyéb kábító hatású anyagokkal kereskedett a lakóhelyén.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2018. március hó 28. napját megelőző – pontosabban meg nem határozható időben – ismeretlen személytől új pszichoaktív anyagnak minősülő szert szerzett meg, amelyet Sajólád területén kereskedelmi jelleggel, anyagi haszonszerzés céljából több személy részére értékesített, előre láthatólag a csekély mennyiség felső határát meg nem haladó mennyiségben.
 
A férfi ennek során kábítószernek illetve új pszichoaktív anyagnak nem minősülő kábító hatású anyagot is átadott több 18. életévét be nem töltött személynek, mellyel ezen szer kóros élvezetéhez segítséget nyújtott.
 
A Miskolci Rendőrkapitányság a férfit kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével és kóros szenvedélykeltés vétségével gyanúsítja.
 
A bíróság az ügyészi indítványban foglaltakkal egyezően állapította meg, hogy a büntetett előéletű gyanúsított esetében fennáll a szökés, a bűnismétlés és a még ki nem hallgatott tanúk befolyásolásán keresztül, a bizonyítás megnehezítésének veszélye, ezért egy hónapra elrendelte előzetes letartóztatását.


SZB
boon.hu