Kábítószer a pótkerékben Miskolcon

2017.11.28 09:23

Amfetamint és marihuánát rejtett a megállított autó tartalék abroncsa.

 
A Miskolci Járásbíróság december 27-ig előzetes letartóztatásba helyezte azt férfit, aki a gyanúsítás szerint egy társával november 25-én az M30-as autópálya miskolci kivezetőjénél lévő felüljárón kábítószernek minősülő amfetamint, valamint marihuánát tartott magánál.
 
Az autópálya kihajtójánál rendőri ellenőrzés kezdődött a gyanúsított tulajdonában lévő és általa vezetett autóban. Az átvizsgálás során a kocsi csomagterében, a pótkerékhez rejtve találtak mintegy 100 grammnyi fehér színű, kábítószergyanús anyagot, illetve csaknem 200 gramm zöld színű, jellegzetes illatú növényi anyagot (marihuána). A gyanú szerint a férfi ezt megelőzően is több személynek adhatott át kábítószernek minősülő anyagot, így amfetamint és marihuánát anyagi haszonszerzés céljából.
 
A bíróság megállapította, hogy amennyiben a gyanúsított bűnössége megállapítható a terhére rótt bűncselekmény elkövetésében, úgy vele szemben – figyelemmel a halmazatra – akár 2 évtől 12 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.
 
Nem ez volt az első esete
 
A kiszabható szabadságvesztés időtartama felveti a szökés, elrejtőzés veszélyét. A gyanúsított egy vele szemben lévő eljárás hatálya alatt követte el a bűncselekményeket, ez pedig mindenképpen felveti a bűnismétlés reális veszélyét is.
 
SZB
boon.hu