Kádár kori nosztalgiával erősít az Andy Vajna rádiós érdekeltsége

2018.08.13 15:03

Az Andy Vajnához köthető és jelenleg egyelten országos kereskedelmi rádióként működő Retro még mélyebbre ássa a hallgatóit a Kádár korba.

A kormány az utóbbi hetekben kulturharcot hirdetett és a jövő nemzedékét már az óvodákban helyes szellemi irányba állítanák. Valószínűleg felmérték, hogy az idősebb polgárok esetében ez nem feltétlen vezetne eredményre, őket viszont remekül lehet "altatni" a nosztalgiával. Az Andy Vajna érdekeltségi köréhez köthető országos kereskedelmi csatorna, a Retro Rádió ebbe az irányba tett újabb határozott lépést, ismét hallható lesz ugyanis a Poptarisznya.

A Kádár korszakban legálisan csak a Petfői Rádión és azon belül is elsősorban a Poptarisznya című műsorban lehetett aktuális popzenével találkozni. Valószínűleg ebből kifolyólag lett a 80-as évekbe a Nyugat felé résnyi kitekintést engedő műsor, és annak vezetője emblematikussá. Ezt a rádió közleménye is hangsúlyozza, hiszen mint írták B. Tóth László neve abban az időben vált igazán ismertté, amikor csak néhány adóból lehetett válogatni és vadászni kellett a jó zenéket.  A neves lemezlovas és rádiós személyiség most ismét leporolja a régi dalokat és újra pörgeti a legnagyobb slágereket.

 

B. Tóth László (Fotó: MTVA/Zih Zsolt)
B. Tóth László
Fotó: MTVA/Zih Zsolt

 

Nem lebecsülve a műsorvezető B. Tóth László személyét és munkaásságát, megvan a "bája", ha egy 70 év feletti embert reaktiválnak, hogy dinamikus bulikkal szórakoztassa a hallgatókat. Mindeesetre a Poptarisznyát B. Tóth Lászlóval 16 év után élvezheti újra az egész ország augusztus 19-től a Retro Rádióban.