Kalinka Sándort köszöntötték 95. születésnapján

2016.03.11 07:58

Kilencvenötödik születésnapja alkalmából köszöntötték Kalinka Sándort tapolcai otthonában. Az izsófalvi – akkori nevén Disznóshorvát-i születésű szépkorú a kereskedelemben dolgozta le életét.

95eves_kalinka_160310_fkcs_3.jpg

fotó: Kaderják Csilla

Kalinka Sándort Horváth Krisztina, a Humán Stratégiai Osztály megbízott vezetője és Nehéz Károly, a terület önkormányzati képviselője köszöntötte.

A hentes szakmával is rendelkező kereskedő megjárta az orosz frontot, majd a háború után aktívan részt vett az újjáépítésben. Negyvenhét évet dolgozott, végig boltvezetőként.

95eves_kalinka_160310_fkcs_2.jpg

Most fiával és családjával él, a másik fiát elvesztette, és szeretett házastársát is eltemette tavaly – meséli szomorúan Sanyi bácsi.

„Aranyos feleségem pár hónappal a hatvanötödik házassági évfordulónk előtt halt meg, pedig nem múlt el úgy nap, hogy ne csókoljuk meg egymást” – mondja.

95eves_kalinka_160310_fkcs_1.jpg

A hosszú élet titka szerinte a genetikán túl – hiszen édesapja kilencvenkilenc évet élt- abban rejlik, hogy nem dohányzik és nem ivott sosem, főként azért, hogy bármikor autóba tudjon ülni. Három unokája mellett azt szeretné, ha megélné még, hogy dédunokája is szülessen.

Sanyi bácsi régi fényképeket mutat látogatóinak hitveséről és a népboltról.

95eves_kalinka_160310_fkcs_4.jpg

minap.hu