Kálmán Olga érkezése - Tiszta vizet önt a pohárba a Hír TV

2017.02.09 06:54

A Simicska Lajos tulajdonolta Hír TV a híressé vált G-nap óta egyre kormánykritikusabb hangot üt meg, így egyre több támadást is kap, különösen a Fidesz-propagandát fújó Magyar Időktől. Miután kiderült, hogy Kálmán Olga a Hír TV-nél folytatja, a lap sorra arról számolt be, hogy az ATV-től igazolt műsorvezető miatt többen is távoznak a csatornától. A tévé most tiszta vizet öntött a pohárba, és közleményükben jelezték: minden eddiginél jobban erősödik majd a kormánykritikus hangnem, nemsokára a nap 24 órájában.

"Az elmúlt hónapok politikai és médiapiaci helyzetének alakulása kapcsán a Hír TV időben felkészült arra, hogy számos munkatársa elhagyja a csatornát. A több mint 250 főt foglalkoztató Zrt. mintegy két tucat dolgozója mondott fel két héten belül, hogy az Echo TV stábjához csatlakozhasson. A munkatársak távozása a csatornánkon belüli félelemkeltési kísérleteket és anyagi ígéreteket is bevető kormányoldali szándékokkal ellentétben nem okoz és nem is fog fennakadásokat okozni a Hír Televízió napi működésében - jelentette ki a csatorna közleményében, amit úgy folytatnak: sőt, minden eddiginél jobban erősödik majd a kormánykritikus hangnem és a híresemények reális bemutatása a különböző műsorainkban, hamarosan napi 24 órán keresztül - ígérték.

A távozó kollégáknak sok sikert kíván a csatorna, mint írják: helyükre nagy tapasztalatú szakemberek érkeztek és érkeznek, akik garanciát jelentenek a korábbinál is erősebb és határozottabb szakmai színvonal fenntartására. "Műsoraink nézettsége folyamatosan nő, így a visszajelzések is megerősítenek minket céljainkban. A Hír TV a következő években is meghatározó, politikai és médiapiaci szempontból is megkerülhetetlen tényezője lesz a magyarországi hírtelevíziózásnak, ahol továbbra is szót kaphat minden véleményformáló erő és minden fontos hír elhangozhat" - idézte a Blikk a csatornát.

A Hír TV közleménye azért sem meglepő, mert a napokban derült ki az is, hogy a csatorna 2017. február 5-én kikerült a UPC analóg csatornaválasztékából. Bár a UPC Magyarország lapunkkal azt közölte, hogy a döntésben politikai okok nem játszottak szerepet, több mint érdekes, hogy a G-nap óta több szolgáltató is kivette kínálatából Simicska tévéjét, tavaly év végén például a PR Telekom, ők a szeptember közepén közölt felmondásában vis maiorra hivatkozott. A Hír TV ezután bírósághoz is fordult, amely január végén úgy határozott, a kábelcégnek vissza kell helyeznie a csatornát a kínálatba. Különösen is méltányolandónak tartotta a bíróság azt is, hogy az intézkedés miatt a Hír TV elveszítheti nézői jelentős részét. Januárban egy másik kábelszolgáltató, a Tarr Kft. is olyan intézkedést hozott, amely tovább szűkítette a Hír TV nézőszámát. A Tarrnál ugyanis egy drágább tévés csomagba helyezték át a hírcsatornát.

A változtatás a UPC-nél csaknem 120 ezer háztartást érint, hiszen bár a digitális átállás évekkel ezelőtt megtörtént, ez csak a földfelszíni jeltovábbításra vonatkozott, a kábeles tévére nem. A 24.hu szerint a UPC előfizetők 20 százaléka fogja analóg módon a televíziót, így ők már nem láthatják a nemrégiben leigazolt Kálmán Olga új műsorát a Hír TV-n.

nepszava.hu