Kamionok ütköztek a 37-es főúton, teljes útzár! (fotók)

2015.12.14 11:12

Két kamion összeütközött a 37-es főúton Miskolc és Szerencs közötti hétfőn délelőtt, az érintett szakaszt teljes szélességében lezárták - közölte a katasztrófavédelem a honlapján.

Súlyos baleset a 37-esen, teljes útzár
A helyszínen szerzett információink szerint egy pótkocsis kamion haladt Miskolc irányába a 37-es számú főúton, amikor szemből egy másik kamion a záróvonalat átlépve haladt a pótkocsis felé. A pótos kamion vezetője próbált menekülő utat találni, rögtön kormányozta az árok felé a hosszú szerelvényét, hogy elkerülje az ütközést. Sajnos ez nem sikerült neki, így félfrontálisan ütköztek a hatalmas járművek.
 
A vétlen kamion az oldalára borulva landolt az árokban, még a záróvonalat átlépő teherfuvarozó a másik sávban landolt, teljesen összeroncsolódott fülkével.
 
20151214_103722_resized
 
A helyszínre érkeztek a szerencsi tűzoltóság munkatársai is, akik kiszabadították a fülkében ragadt sérültet. Úgy tudjuk őt súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba a mentők Miskolcon.
 
A másik teherautó sofőrje is megsérült, őt is kórházba szállították a mentők.
 
A helyszínelés és a műszaki mentés teljes útzár mellett zajlik. Az érintett útszakaszt a gesztelyi körforgótól a taktaharkányi elágazásig a rendőrség lezárta, a forgalmat kerülőútra terelte.
 
Az anyagi milliós nagyságrendű, a baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.
 
mti.hu