Kampányigazgató az előválasztásról: vasárnap estére már lehet eredmény

2021.10.16 18:16

Dobrev Klára szerint bárki is nyer, az lesz a legfontosabb feladata, hogy begyógyítsa a kampány alatt ejtett sebeket. Márki-Zay Péter pedig azt mondta az ATV Híradjának, hogy az elmúlt 30 év gyűlölködését kell végre magunk mögött hagyni. Kampányolással töltötte az előválasztás utolsó napját mind a két talpon maradt jelölt. Tegnap egyébként megint megdőlt a részvételi rekord: 102 ezren szavaztak. Az előválasztás lebonyolítását végző aHang kampányigazgatója abban bízik, vasárnap estére már lehet eredmény. 

 
Sokan az utolsó napra hagyták a szavazást az ellenzéki előválasztás második fordulójában. A két talpon maradt jelölt pedig az utolsó pillanatokat is kihasználva kampányolt országszerte.
 
Dobrev Klára Egerben kampányolt
 
Dobrev Klára például Egerben biztatta szavazásra a híveit. A DK miniszterelnök-jelöltje szerint az előválasztás egy nagy siker volt, hiszen sikerült megmozgatni az ellenzéki tábort, amitől a Fidesz is megijedt. Az ATV Híradójának arról is beszélt, hogy az elmúlt időszak személyeskedéseit a közös listavezetőnek kell feledtetnie.
 
„Úgy látom, hogy nagyon magas a részvétel, ezért az embereket sikerült megszólítani, de a miniszterelnök-jelöltnek az egyik legsürgetőbb feladata az lesz, hogy a sebeket begyógyítsa, és hogy az ellenzéki összefogást, amit a pártok immáron több mint 2 éve építettek, és a mögöttük álló sokmilliós szavazótábort, azt újra egységesítse" - hangsúlyozta.
 
Márki-Zay az előválasztás utolsó napján Budapestre utazott
 
Márki-Zay Péter az utolsó napon Budapestre is ellátogatott, ahol elsősorban a minimális büdzséből gazdálkodó kampánycsapatának mondott köszönetet, hogy így is sikerült eljutni a győzelem kapujába. A hódmezővásárhelyi polgármester szerint az előválasztás legfontosabb üzenete, hogy sokaknak sikerült felnyitni a szemét, és így reálissá vált a kormányváltás. Az ATV Híradójának azt is elárulta, mely mondatait bánta meg.
 
„Nyilvánvalóan van, amikor az ember rossz szót használ, nem mindegy, hogy azt a szót szanáljuk, hogy elárulták vagy cserbenhagyták, azt kellett volna használnom, hogy cserbenhagyták. Ettől függetlenül azt manipulatív, hazug módon beállítani annak, mintha a szavazókról és nem két konkrét politikusról beszéltem volna, ugyan az az aljas csúsztatás, amit egyébként a Fidesz használ. Még egyszer mondom, mi ezt a 30 éves gyűlölködést akarjuk most végre magunk mögött hagyni” - nyilatkozta.
 
Vasárnapra lehet eredmény
 
A két jelölt munkája az urnazárással véget ér, az aHang szavazatszámláló önkénteseinek viszont csak ekkor kezdődik igazán. Hajdú Gergő elmondása szerint a szavazóhelyiségek bezárása után a papíralapú szavazatokat egy budapesti helyszínre szállítják, és csak akkor kezdik el számolna, amikor minden voks megérkezik.
 
„Az Országos Előválasztási Bizottság folyamatosan fogja kiadni a számokat, valószínűleg déltől már elkezdődnek a bejelentések, megyei, illetve választókerületi szinten folyamatában kommunikálunk, én abban bízom, hogy vasárnap estére lehet már következtetni a győztesre” - mondta bizakodóan Hajdú Gergő, az aHang kampányigazgatója.
 
A szakember szerint az egyébként már most látszik, hogy a második fordulóban sokkal több fiatal szavazott, mint az első körben.
 
atv.hu