Kapzsisága lett a veszte az unokázónak

2015.06.13 13:50

Másodjára már nagyobb összeggel akarta levenni az idős hölgyet az "álunoka", addigra azonban a "mama" rájött az igazságra.

Még mindig dívik az unokázás a csalók között. Jelen esetben úgy tűnik, az idősebb korosztály volt informáltabb a manapság divatos csalástípussal kapcsolatban.

A police hu-n olvasható információk szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. kerületi Rendőrkapitánysága eljárást fogytat R. N. 19 éves budapesti lakos ellen csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a nő 2015. június 9-én 22 óra körüli időben telefon felhívta a sértettet, és az unokájának adta ki magát. Közölte, hogy pénzre van szüksége, mert tartozását nem tudja kifizetni és a hitelezői életveszélyesen megfenyegették. Az idős hölgy fél óra elteltével több százezer forintot és aranyékszereket adott át az unoka állítólagos barátnőjének.

Ezt követően 2015. június 10-én 7 óra 30 perc körüli időben az álunoka újból felhívta a sértettet és ismételten a tartozására hivatkozva pénzt kért, viszont ekkor már több millió forintra volt szüksége. Az asszony ekkor már a hozzátartozóival is beszélt és megtudta, hogy unokája egész éjszaka otthon volt a szüleivel. Ezután értesítette a rendőrséget. A pénz átadására a sértett a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Bevetési Osztályának munkatársaival együtt érkezett, akik a helyszínen elfogták a csalót.

ma.hu