Karácsony Gergely: 13 idős hajléktalan kapott saját otthont

2021.11.13 06:32

A budapesti városháza önkormányzati lakásokat utalt ki olyan időseknek, akiknek kevés nyugdíjból kell megélniük.

A főpolgármester a Facebook oldalán közölte, hogy 13 idős hajléktalannak többé nem kell otthon nélkül élnie.
 
A mai nap 13 olyan idős, lakástalan budapesti polgárral találkozhattam a Városházán, akiknek ezután – a Fővárosi Önkormányzat bérlőiként – újra lesz saját otthonuk. Kicsi, de komfortos, számukra is megfizethető bérlakásokban. Különösen nagy öröm ez ma, a szociális munka napján, hiszen a szociális szféra dolgozói nap mint nap nehéz körülmények között, erejükön felül dolgoznak a rászorulók életkörülményeinek javításáért. Ők segítették a hajléktalanságból kitörni vágyó idős embereket a pályázatban, és ők fogják segíteni a beilleszkedésüket az új lakóközösségbe" 
– írta Karácsony Gergely.

 

 
A Fővárosi Önkormányzat az elmúlt másfél évben mintegy 120 önkormányzati lakás bérbeadásával több mint 160, korábban hajléktalan budapesti számára tudott megfizethető és biztonságos lakhatást biztosítani. A kollégáimmal együtt azon dolgozunk, hogy még többen legyenek azok, akiknek a budapestiek közös erőfeszítései révén újra otthonuk lehet – mert egy szabad és igazságos város lakóinak nem szabad eltűrniük a hajléktalanságot" 
 
– hangsúlyozta Karácsony Gergely.
 
Rosszul működik az a társadalom, amely hajléktalanságra kárhoztatja azokat az idős embereket, akiknek egy nehéz, dolgos élet után sincsen annyi nyugdíjuk, hogy meg tudják fizetni az elmúlt évtizedben az egekbe szökött budapesti lakbéreket."
 
forrás: facebook.com