Karácsony Gergely hivatalosan is miniszterelnök-jelölt lett! (+videó)

2021.05.15 09:23

Karácsony Gergely hivatalosan is bejelentette, hogy indul az ellenzéki összefogás előválasztásán. Ezt legfrissebb Facebook-bejegyzésében közölte. A budapesti főpolgármestert éppen előző nap kérte fel saját pártja, a Párbeszéd – amelynek társelnöke –, hogy legyen miniszterelnök-jelölt. Karácsony Gergely a Magyar Szocialista Párt, valamint az LMP támogatását is élvezi.

 
Karácsony szülőfalujában, Nyírtasson jelentette be az indulását. Mint elmondta, sokat gondolkodott, mert bizonyos döntéseket csak hosszú töprengés után tud meghozni. „Az életem elmúlt bő tíz évét igyekeztem a hazám szolgálatába állítani, az elmúlt időszakban azonban azon kellett gondolkodnom, hogy tudok-e még többet adni ebben a szolgálatban.”
 
Mint fogalmazott, azért hozta meg ezt a döntést, mert úgy érzi, Magyarország nagy bajban van, és mind kevésbé érezzük a közös hazánknak.
 
Egyre inkább azt érezzük, hogy a hazánk végletekig megosztott”
 
– tette hozzá Karácsony Gergely. 
 
Mindez azt jelenti, hogy a szeptember közepén esedékes előválasztáson négy politikus mindenképpen megméreti magát. Már korábban bejelentette indulását Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője, Jakab Péter, a Jobbik és Fekete-Győr András, a Momentum elnöke.
 
Karácsony Gergely egy előválasztást már megnyert. Úgy lett ugyanis 2019-ben az ellenzék főpolgármester-jelöltje, hogy előtte győzött az előválasztáson. Akkori sikerét hasznosította azután, amikor Tarlós Istvánnal állt szemben és vele is eredményesen vette fel a küzdelmet.

 


forrás: hirklikk.hu / varosikutir.hu