Karácsonykor is elkötelezett Miskolc – időseknek rendeztek ünnepi műsort

2015.12.17 08:01

Teltház előtt rendezték meg a Szépkorúak karácsonyát a Művészetek Házában. A már hagyománnyá vált rendezvényen a Nemzeti Színház művészei mellett miskolci óvodások is felléptek. A programon csaknem hatszáz szépkorú vett részt.

Folyamatosan érkeztek a vendégek a Művészetek Házába szerdán. Így lett teltház a lelátón és a nézőtéren is. Több mint hatszáz idős várta izgatottan az előadást.

    – Egy jó műsorra számítok, és gondolom, hogy jól érezzük magunkat, és ezért fogadtam el, meg én is szoktam így szerepelgetni, és most megnézem, hogy nemcsak az amatőrök, hanem a művészek is hogy szórakoztatnak bennünket – mondta el Bohács István.

idosek_karacsonya_151216_vcs_01.jpg

fotó: Végh Csaba

Ez idén már nem az első időseknek szervezett program volt.

    – Annak nagyon örülök, hogy sok időseknek szóló program van  a városban, ez észrevehető – mondta Markó Andrásné. – Az, hogy mit várok ettől? Ünnep, ünnep és karácsony várás.

idosek_karacsonya_151216_vcs_18.jpg

A karácsonyi hangulatot a Napraforgó óvoda nagycsoportosai alapozták meg. Ők karácsonyi dalokkal és versekkel készültek. Persze nincs karácsonyi műsor Diótörő nélkül. Csajkovszkij klasszikusát balett táncosok keltették életre.

A már hagyománnyá vált rendezvényt az önkormányzat szervezte a városban élő időseknek. A vendégeket Kiss János alpolgármester köszöntötte, aki karácsonyhoz közeledve az egymásra való odafigyelést, és főként az idősekkel való törődést hangsúlyozta.

    – Ez a fajta felelősség, hogy oda kell figyelni az idősebb generációra ez a városra is vonatkozik, Miskolc városára is vonatkozik – mondta. – Mi nagyon sok erőfeszítést teszünk annak érdekében, hogy ez látszódjon rajtunk, hogy mi elkötelezettek vagyunk ennek a gondolkodásnak a mentén, nem csak karácsonykor, hanem egész évben.

A műsort a Miskolci Nemzeti Színház művészei versekkel és karácsonyi klasszikusokkal koronázták meg.

minap.hu