Karbantartás miatt ideiglenesen bezár a Miskolctapolcai Barlangfürdő

2017.01.26 17:45

Bezárt a Miskolctapolcai Barlangfürdő és a gyógyászati részleg is. Teljesen felújítják a dögönyöző medencét, ellenőrzik a világítást, a gépészeti rendszereket és festenek is a fürdőben. Az Európában egyedülálló látványosság csaknem három hétig lesz zárva, de február első hétvégéjén, a bakancsos túrán látogatható.

barlangfurdo_szarazon_150124_vcs_38.jpg

A Barlangfürdő egész évben nyitva van, ezért csak a karbantartás idején van lehetőség a hibák kijavítására. Kiss Pál műszaki vezető, főmérnök elmondta, időszakosan le kell állni, azért, ellenőrizzék a helyzetet, a medencéket, a gépészeti berendezések működését, illetve a kazánnál, a forgatórendszereknél is el tudják végezni a szokásos vizsgálatokat.

Idén a háromhetes karbantartás alatt újra burkolják az egész dögönyöző medencét. A dögönyöző melletti vízkő-képződmények olyan különlegesek, hogy február 4-én és 5-én ezt is megnézhetik az előzetesen regisztrált látogatók. Ekkor lesz ugyanis a már hagyományos szárazlábas bejárás a fürdő járataiban. Fürdőruha és papucs helyett cipőben és utcai ruhában lehet megnézni az egyébként a fürdővendégektől elzárt területeket is.

barlangfurdo_szaraz_160206ml_4.jpg

Minap-archív fotó: Mocsári László

Lantos Zsuzsa, a Miskolctapolcai Barlangfürdő, és a Miskolctapolcai Strandfürdő fürdővezetője elmondta, mindkét napon, tehát szombaton és vasárnap is 10 és 14 óra között tartják meg a programot. Három 15 fős csoport indul egy órában.

A karbantartás február 6-ig tart az aquaterápiás részlegen, a felújított Barlangfürdő pedig pár nappal később, február 11-én nyit.

Farkas Ildikó
minap.hu