Kásler miniszter köszöni szépen, az újságíró dögöljön meg (Vélemény

2019.09.09 11:53

Láthattuk a híradókban, amint sorra érkeznek a Fideszhez-közeli notabilitások a kötcsei piknikre. Politikusok elsősorban, volt és jelenlegi vezetők, de jöttek színészek, valamint más hírességek és persze a sajtó is nagy erőkkel képviseltette magát. Annak ellenére, hogy utóbbiak sikerélményre nem számíthattak. Megtűrt páriák ők itt, különösen akkor, ha nem a kormányhoz közeli médiabirodalmat erősítik.

A nem kormánypárti sajtómunkások rendre elutasító válaszokat kaptak a kérdezettektől. Volt, akitől még azt sem, sok fideszes egyszerűen csak átnézett rajtuk. Tárgynak tekintették a kérdezőket, olyan objektumnak, akiket ki kell kerülni, mert – egyelőre – eltaposni mégsem illik. Tavaly a Fidesz szellemi holdudvarának egyik zászlóshajója, Jeszenszky Zsolt lemezlovas közölte egy újságíróval, hogy csak akkor válaszol a kérdésére, ha az illető legyőzi őt fekvőtámaszban. (Az újságíró alulmaradt, Jeszenszky nem válaszolt.) Idén Kásler Miklós miniszter az őt kérdezőknek rendre azt válaszolta, hogy köszönöm szépen.
 
Cinikus, pökhendi, arrogáns társaság ez. Nem volna ezzel baj – pontosabban, dehogynem lenne – de az igazi probléma mégsem az, hogy ezek milyenek. Hanem, hogy a sajtó tudomásul veszi ezt a lenézést, a pökhendi, arrogáns stílust. Az újságírók sürögnek és forognak, egymást megelőzve próbálnak félmondatnyi információhoz, vagy annak látszó szöveghez hozzájutni.
 
Tudom, hírverseny van, ám a sajtómunkások hosszú távon jobban járnának, ha hagynák fenébe az egészet. Ha lenne bennük tartás, és tudnák, hogy eredendően miről szól ez a szakma, akkor addig nem mennének el a kötcsei piknikre, és egyéb, a Fideszhez köthető dzsemborikra, ameddig ezek a magukat uraknak nevező személyek bocsánatot nem kérnek tőlük.
 
Ez volna egy szakmailag és morálisan megfelelő magatartás a sajtó részéről és talán még produktívabb is annál, mint ami most van. Mert ameddig Kásler Tízparancsolattal Gyógyító Miklós megengedheti magának ezt a stílust, addig mindig lesznek olyan társai, akik még otrombábban fognak viselkedni.
 
Kell ez nekünk, magyar polgároknak? Mi közünk van ehhez? Ott kell hagyni őket a francba, vagy már eleve oda se menni hozzájuk. Egyék meg a Németh Szilárd által főzött Nemzeti Főttételt, oszt jó napot!
 
Föld S. Péter
Föld S. Péter 
hirklikk.hu