Kedd délután jár le az országgyűlési plakátok eltávolításának határideje

2022.05.03 06:16

Ha a határidő után maradnak fenn ilyen plakátok, azokat a helyi önkormányzatok leszedhetik és a költségeket kiszámlázhatják a pártoknak.

Korábbi utcakép
 
Kedden 16 órakor lejár a határidő arra, hogy az országgyűlési választáson induló jelöltek és pártok eltávolítsák a kampány időszakában közterületen elhelyezett plakátjaikat – olvasható az MTI hírében.
 
A Fidesz-KDNP, valamint az Egységben Magyarországért választási plakátja Debrecenben 2022. március 31-én. De készülhetett volna felvétel Miskolcon vagy Szegeden is.  Április 3-án tartották az országgyűlési választásokat és a kormány által kezdeményezett gyermekvédelmi népszavazást. 
 
A választási eljárási törvény szerint a szavazás napjához képest egy hónapon belül, tehát május 3-án 16 óráig kell eltüntetni ezeket a plakátokat. A jogszabály szerint a plakátot annak kell eltávolítania, aki elhelyezte vagy akinek érdekében elhelyezték.
 
Az önkormányzatok a határidő lejárta után maguk is eltávolíthatják a plakátokat, és a költségét kiszámlázhatják.
 
A legtöbb önkormányzat a választási időszakra hirdetőtáblákhoz hasonló "kampányoszlopokat" helyezett ki a közterületekre; a jelöltek és a pártok ezekre ingyenesen ragaszthatták fel plakátjaikat, szóróanyagaikat.
 
mti.hu