Kedveznének a gyógyfürdőkbe járóknak

2018.05.16 18:11

Új elnököt választott a hétvégén a Magyar Fürdőszövetség Boros László Attila személyében. Az új vezető kilobbizná, hogy a gyógyfürdők társadalombiztosítási támogatását növelje az állam, valamint csökkentené a belépők áfakulcsát.

Boros László Attila
 
 
A Magyar Fürdőszövetség 2018. május 10-11-én tartotta tisztújító közgyűlését a budapesti Aquaworld Resortban, ahol a választmányi és szakbizottsági tisztségek mellett választották meg a szövetség új ügyvezető elnökét, Boros László Attilát, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatóját.
 
Az új elnök programja, hogy négy témára koncentrálna: ezek a fenntartható fürdőüzemeltetés, a kommunikáció, a partnerség és a lobbi, valamint a kutatás és innováció. Fontosnak tartja, hogy élő kormányzati kapcsolatokkal lobbizzanak egy, a nemzeti turizmusfejlesztési célokhoz illeszkedő, önálló fürdőfejlesztési programért. A fürdők napi működésére vonatkozó jogszabály 1996. óta nem változott, fontos, hogy elérjék a szakmailag már előkészített, új jogszabály hatályba léptetését, létrehozva ezzel a 21. századhoz méltó szabályozási környezetet.
 
Ez utóbbi lehet, nem lesz nehéz, mivel egy őszi turisztikai konferencián maga Orbán Viktor miniszterelnök mondta azt, hogy a jövőben fejleszteni akarják az egészség- és a fürdőturizmust Magyarországon.
 
Képtalálat a következőre: „gyógyfürdők nyugdíjasok https”
 
A következő négy évben Boros László Attila kilobbizná, hogy a gyógyászati célú fürdőbelépők és a fürdőgyógyászati kezelések társadalom-biztosítási társfinanszírozását növeljék, valamint a jelenleg 27 százalékos áfakulcsot csökkentsék majd. Utóbbi így megegyezne a vendéglátásban és a szálláshely-szolgáltatásban alkalmazott adóteherrel. Emellett javítani szeretné a Fürdőszövetség szolgáltatásait saját tagjaik részére, és hatékonyabb kommunikációval erősítené a hazai fürdőkultúra ismertségét, elismertségét a hazai lakosság körében.
 
napi.hu