Kegyelmet kapott Geréb Ágnes

2018.06.28 16:36

Kegyelmet kapott Geréb Ágnes Áder János államfőtől, így nem kell letöltenie a rá kiszabott börtönbüntetést – írta közleményében a Köztársasági Elnöki Hivatal.

Ítélethirdetés...
 
A KEH Sajtóigazgatósága azt írta: a Fővárosi Bíróság 2011. március 24-i és a Fővárosi Ítélőtábla 2012. február 10. napján kelt határozatával jogerőre emelkedett ítéletében Geréb Ágnesre kiszabott szabadságvesztés büntetés végrehajtását az államfő kegyelemből elengedte.
 
Ugyanakkor a mellékbüntetést, azaz
 
a szülész-nőgyógyász orvosi, valamint a szülésznői foglalkozás gyakorlásától való eltiltást érintetlenül hagyta,
 
és a büntetett előélethez fűződő hátrányok alóli mentesítés iránt benyújtott kegyelmi kérelmét is elutasította a köztársasági elnök.
 
A közlemény megjegyzi: Áder János az alaptörvény vonatkozó rendelkezése alapján – figyelemmel az igazságügyi miniszter előterjesztésére – hozta meg döntését a kegyelmi ügyben.
 
Geréb Ágnes ellen otthonszülési ügyek miatt emeltek vádat. Az egyik esetben ikerszülésben az egyik gyermek holtan jött világra, a másikban pedig a gyermek maradandó egészségkárosodást szenvedett, és fél évvel később meghalt.
 
Geréb Ágnest jogerősen két év fogházra ítélték, és tíz évre eltiltották a szülész-nőgyógyász orvosi és a szülésznői foglalkozástól.
 
 
Serdült Viktória
zoom.hu