Két bécsi villamos indult útnak ma az MVK telephelyéről

2016.02.04 17:35

A járművek nem kerültek messzire, hiszen a bécsi villamos ötletpályázaton induló Lillafüredi Kisvasútért Alapítvány vásárolta meg őket. Az Alapítvány a két villamost az MVK telephelyéről az ÉSZAKERDŐ Zrt. LÁEV Üzemigazgatóság telephelyére, Felső-Majláthra szállíttatta.

becsi1.jpg

A piros villamosok 12 éven át közlekedtek Miskolcon, a város utcaképéhez szervesen hozzátartoztak. Tavaly nyár végén döntött úgy az MVK Zrt., hogy kreatív alkotói pályázatot ír ki a bécsi villamosok turistalátványosságként való megőrzésére. A pályázat lezárult, a 74 érvényes alkotásból kihirdették a nyerteseket és hat bécsi szerelvényt elkülönítettek a pályázat ötleteinek a megvalósítására. Ebből a hat villamosból kettő most „szerető gazdára” talált.

becsi2.jpg

A kedves piros szerelvényektől való búcsúzást megkönnyítette, hogy a járműveket nem vitték messzire, hiszen a bécsi villamos ötletpályázaton induló Lillafüredi Kisvasútért Alapítvány vásárolta meg őket. Az Alapítvány a két villamost az MVK telephelyéről az ÉSZAKERDŐ Zrt. LÁEV Üzemigazgatóság telephelyére, Felső-Majláthra szállíttatta.

facebook.jpg

Az alapítvány tervei szerint a közeljövőben pályázati forrásból a bécsi villamosok felhasználásával egy elektromos meghajtású energiatárolós motorkocsit épít majd. Ez a motorkocsi itt  Miskolcon, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútján  fog közlekedni. A bécsi villamos emlékét így méltóképpen megőrzi, valóban turistalátványosságot készít szerelvényekből. A múlt emlékének megőrzését a környezettudatosságra törekvéssel összekapcsolva, Miskolc városának a „Green city” programjához illeszkedve valósítják majd meg, hiszen a villamosokból építendő motorkocsi korszerű hajtásrendszerrel felszerelt, zéró emissziós jármű lesz.

minap.hu