Két Borsod-Abaúj-Zemplén megyei fiatal fiú a Balaton első idei áldozataKét fiatal holttestét keresi a Balatonban a vízirendészet és a vízimentők

2022.06.05 11:18

A fiúk Balatonaliga partjaitól 300-350 méterre merültek el szombat este – számolt be a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője.

Szonáros keresés a Balatonon
 
 
Orbán Zoltán tájékoztatása szerint szombaton 19 óra 38 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy egy 17 és egy 18 éves bódvalenkei fiú eltűnt a vízben. 
 
A bódvalenkei fiatalok harmadik társukkal együtt indultak be úszni a Balatonba, és már kifelé tartottak egy szörfdeszkába kapaszkodva, amikor ketten elmerültek. A harmadik fiatalnak egy csónakos segített partra jutni, miután meghallotta a segélykiáltásait.
 
A rendőrség és a vízirendészet azonnal megkezdte a kutatást szonárral az eltűnt fiatalok után. A keresés jelenleg is tart.
 
A fiúk elmerülése idején nem volt érvényben viharjelzés. Idegenkezűség nem merült fel, így az ügy kivizsgálása várhatóan közigazgatási hatásági eljárás keretében zajlik majd - közölte a szóvivő az MTI-vel.
 
forrás: mti.hu / police.hu