Két hónapja még rendelt a ma már kilencvenéves Török Pál

2015.07.16 19:35

„Szeretném a születés napja alkalmából, ebből a kilencvenedik szép kerek évforduló alkalmából a város nevében is felköszönteni főorvos urat.” – Ezekkel a szavakkal köszöntötte Kiss János alpolgármester az idegsebészt, Miskolc város díszpolgárát.

Fotó: Mocsári László

A köszöntés után az ünnepelt meghívta a vendégeket egy kis beszélgetésre. Mesélt erdélyi medvevadászatról, több kilométeres gyalogtúrákról és az unokákról. Elmondta azt is, hogy májusban még Szikszón rendelt, és ha tehetné, most is gyakorolná hívatását.

    – Az egész életemet a gyógyítás töltötte be – mondta Török Pál nyugalmazott főorvos. – Hála istennek sikerült is nagyon sok mindent megvalósítani az elképzeléseimből itt, Miskolcon is, habár eleinte nehézségek voltak, mert többször szememre vetették, hogy ne játsszak itt klinikát. Ez nem klinika, hanem kórház én meg azt mondtam, hogy én nem engedek semmit se abból, amit magammal hoztam.

Nem is engedett, sőt sikerült tovább fejleszteni a megyei kórház idegsebészetét. Miskolc így elsők között kapott egy CT- készüléket. Tudományos tevékenysége elismeréseként a Debreceni Orvostudományi Egyetem 1983-ban docensi címet adományozott neki.

minap.hu