Két nagy névvel elérte a 100-at a kitüntetést visszaadók száma

2016.08.29 16:37

Elérte a százat azoknak a száma, akik visszaadták állami díjukat Bayer Zsolt kitüntetése után.

Vasárnap este két igazi nagyágyúval érte el a százat azoknak a tudósoknak, művészeknek és üzletembereknek a száma, akik Bayer Zsolt kitüntetése miatt visszaadták saját kitüntetésüket – írta az Index.

Dés László a magyar irodalomban Dés László zeneszerző a Facebookra posztolta ki, hogy inkább visszaküldi a tisztikeresztjét, ezután pedig a világhírű karmester, Fischer Ádám adott ki egy hasonló tartalmú közleményt.

"Bayer Zsolt személyével és 'munkásságával' nem kívánok foglalkozni, mert az igazán méltatlan dolog lenne, de azzal igen, hogy Magyarország jelenlegi kormánya kitüntetésre méltónak talált egy ilyen embert. Persze nem akarom azt mondani, hogy csodálkozom ezen, hiszen már rég itt volt ennek az ideje" – írta Dés László.

 

 

Fischer Ádám szűkszavúan annyit közölt az államfőnek írt üzenetében, hogy "2002-ben művészi munkám elismeréseként kitüntettek a Magyar Köztársasági Érdemrend (ma: Magyar Érdemrend) Középkeresztjével. Erről az Érdemrendről az ismert okok miatt most lemondok, és azt Önnek visszaküldöm. Kiváló tisztelettel, Fischer Ádám."