Két nap után találtak rá a székhez kötözött miskolci férfira

2020.11.27 14:48

Bántalmazói megkínozták. Debrecenben folytatódik a büntetőügy.

illusztráció

 

A vádlottak 2017 novemberében, a késő esti órákban a sértett miskolci lakása előtt sétáltak el, amikor észrevették, hogy a ház egyik szobájában világos van és látták, hogy az általuk korábbról ismert idős férfi otthon tartózkodik. Elhatározták, hogy bemennek a házba, és megszerzik az értékeit. A vádlottak az ajtót betörve jutottak be az ingatlanba. A sértett meghallotta a zajt, a bejárati ajtóhoz ment, mire a két férfi azonnal ütni kezdte a náluk lévő lécdarabokkal.
 
Ezt követően egy székhez kötözték, majd több órán keresztül, megalázó és kíméletlen módon bántalmazták, miközben pénzt követeltek tőle.
 
A bántalmazások hatására a sértett elmondta, hol tartja az értékeit. A vádlottak elvették a férfi pénzét és a bankkártyáját, majd a lekötözött sértett száját leragasztották és elhagyták az ingatlant. A vádlottak a sértett bankkártyájáról felvett pénz egy részét ruhaneműkre és mobiltelefonra költötték. A sértettet a szomszédja 2 nap elteltével a székhez kötözve, legyengült állapotban találta meg.
 
A férfi a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló, a koponya bevérzéseivel járó, életveszélyes sérülést szenvedett.
 
A vádlottak több órán keresztül, kitartóan és kíméletlenül bántalmazták a sértettet, minek következtében maradandó fogyatékosságot eredményező koponyasérülést szenvedett. 
 
Az elsőfokon eljárt Miskolci Törvényszék
 
  • L. J. elsőrendű vádlottat társtettesként elkövetett rablás, társtettesként elkövetett testi sértés, társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértése, társtettesként elkövetett magánlaksértés és információs rendszer felhasználásával, társtettesként elkövetett csalás bűntette miatt 12 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.
  • L. Zs. másodrendű vádlottat társtettesként elkövetett rablás, társtettesként elkövetett testi sértés, társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértése, társtettesként elkövetett magánlaksértés és információs rendszer felhasználásával, társtettesként elkövetett csalás bűntette miatt 14 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.
Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek. A Debreceni Ítélőtábla december elsején tárgyalja a büntetőügyet.
 
civishir.hu