Kevesebb és drágább lehet idén a fenyőfa

2020.11.14 08:14

A járványhelyzetben olyan családok is lesznek, ahol ezúttal nem állítanak karácsonyfát.

Fotó: Varga György / mti.hu
 
Az idei karácsonyi ünnepekre alaposan rányomhatja a bélyegét a koronavírus. Hiány lehet karácsonyfából is, mert a viszonteladók a járvány miatt kevés fát rendeltek, írja azenpenzem.hu.
 
Sok családnál a korlátozások és a vírustól való félelem miatt idén nem ünnepelnek együtt, illetve a szokásosnál sokkal szűkebb kör ül majd le a karácsonyi asztalhoz. Nem egy olyan család lehet, ahol a korábbi évekről eltérően esetleg nem is állítanak karácsonyfát.
 
Annak, aki mégis ragaszkodna a fenyőhöz, nem árt számolnia azzal, hogy az idén drágábbak lehetnek a fák, ráadásul hiány sem zárható ki
 
– említi a portál.
 
Pétek Géza surdi őstermelő szerint idén drágább lesz a fenyő – ezt már a Metropolban olvastuk.
 

Mi, termelők már nyár közepe óta tudjuk, hogy hiány lesz a fákból. Hiszen ekkor indulnak el a viszonteladók, hogy megrendeljék a szükséges mennyiséget maguknak, amit később továbbadnak a vevőknek. De idén kevesebbet rendeltek a járvány második hulláma miatt
 
– közölte a portállal Péntek Géza.
 
Amint az őstermelő elmondta,  a viszonteladók először nem érzik majd, csak később, december 18-a körül, hogy nincs több fa, nincs mit eladni. Nem úgy van ugyanis, hogy a termelők kimennek az erdőbe és kivágják, ami tetszik. Ennek megvan a menete, tervszerű gazdálkodás folyik, amit a nyári hónapoknál később nem lehet elkezdeni.
 
Aki szép fát akar, annak érdemes minél előbb megvenni a fát. Az őstermelők legkésőbb november 15. körül kivágják az értékesítésre szánt fenyőfákat. Nem szabad arra várni, hogy a fa “frissebb” legyen, mert mind novemberi vágás, a külföldről érkezettekkel egyetemben.
 
forrás: azenpenzem.hu