Kéztöréssel végződött az ívócimborák mozgalmas hazaútja

2020.01.24 14:02

A komolyabban megsérülő férfit büntethetik keményebben az ügy végén.

 
A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy harminchárom éves és egy huszonhárom éves férfi ellen garázdaság vétsége, garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt.
 
A vádirat szerint a vádlottak 2017 szeptemberében, késő este, egy közös ismerősüknél kezdtek italozni.
 
Másnap hajnalban ittasan indultak hazafelé, amikor Alsózsolca belterületén vitatkozni kezdtek, trágár módon szidalmazták egymást, majd a nézeteltérés odáig fajult, hogy kölcsönösen, többször megütötték egymást. Ettől a földre kerültek, de ott is tovább folytatták a verekedést.
 
Végül belefáradva felhagytak a további bántalmazással, és egyikük elindult, mire a másik vádlott felvett egy fakarót, és azzal a már távozó vádlott-társa bal kézfejére ütött, aki ennek következtében nyolc napon túl gyógyuló kézközépcsont törés sérülést szenvedett el.
 
A másik vádlottnak nem keletkezett orvosilag értékelhető sérülése, azonban az általa használt fakaró az élet kioltására is alkalmas eszköznek minősül.
 
Az ügyészség a botot használó büntetlen előéletű vádlottal szemben halmazati pénzbüntetésként közérdekű munkabüntetést, míg a – korábbi elítélései okán – többszörös visszaesőnek minősülő vádlott-társával szemben börtönbüntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott.
 
boon.hu