Ki fogja kárpótolni a mély-igénytelen életmód terjedése miatt vagyonukat vesztett embereket?

2020.01.13 15:41

Pakusza Zoltán, önkormányzati képviselő, a Mi Hazánk Mozgalom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke tartott sajtótájékoztatót.

Fel kell tennünk a kérdést, ki fogja kárpótolni azokat a becsületes, adót, társadalombiztosítást, nyugdíjjárulékot fizető, az országot munkájukkal építő embereket, akik a mély-igénytelen életmód terjedése miatt veszítik el egy élet munkáját – mondta Pakusza Zoltán
 
 
– Az elmúlt harminc évben ez egyre jobban terjedő jelenség Miskolcon és Észak-Kelet Magyarország megyéiben. Sok helyen olyan no-go zónák jönnek létre, amelyek területén és közelében az ingatlanok értéke szinte a nullával lesz egyenlő – mondta az önkormányzati képviselő. 
 
– Ismerjük azt a jelenséget, amikor egy-egy utcába igénytelen életmódot folytató család költözik, és az ingatlanok eladhatatlanokká válnak, majd egész települések, településrészek válnak élhetetlenné és értéktelenné. A pénzügyi körökben ezt „szlömösödésnek” hívják, ilyen környezetben például a bankok már nem is vásárolnak ingatlant – mondta Pakusza Zoltán. 
 
– Ki kell mondanunk, hogy az állam Magyarország egyes részein képtelen garantálni az emberek lét- és vagyonbiztonságát. Ezek a folyamatok nemcsak a jelenlegi kormány, hanem a balliberálisok kormányzása idején is zajlottak – mondta a politikus, aki hozzátette, a Mi Hazánk Mozgalom borsodi elnökeként azt gondolja, hogy ebben a kérdésben a vidéki embereket magukra hagyták a mindenkori kormányok és nem foglalkoznak a problémával. – A vidékfejlesztés első lépéseként az lenne a legfontosabb, hogy minden rendelkezésre álló hatósági eszköz segítségével megállítsuk ezeket a folyamatokat – zárta sajtótájékoztatóját Pakusza Zoltán.
 
minap.hu