Ki, hova és mikor költözik a miskolci Semmelweis Kórházban?

2015.07.15 20:18

A MISEK-ben jelenleg több beruházás és felújítás is zajlik. Pszichiátriai, ideggyógyászati és tüdőgyógyászati centrum is létrejön majd a költözések után a Semmelweisben, vagyis számos betegségtípust eddig a város földrajzilag különböző helyein láttak el, ez is egyszerűsödik majd a felújítás után. A legnagyobb költözések szeptemberben és november elején várnak az egészségügyi intézmények érintett osztályaira.

 

A MISEK-ben lesz a térség Pszichiátriai Centruma
A pszichiátria jelenlegi épülettömbjét felújítják, egy újabb emeletet is ráépítenek. A munkák augusztus 15-én fejeződnek be. Az eddig ott lévő osztályokat az átalakítás miatt Diósgyőrben helyezték el. A munkák augusztus 15-ére fejeződnek be, az átadás-átvétel után a költözésre várhatóan szeptember 1-jén kerül sor. A most Diósgyőrben lévő, visszaköltöző osztályokkal együtt itt kap helyet a pszichoterápiás rehabilitáció is, amelynek eddig a Szent Ferenc kórház adott otthont. Ősszel már egy 230 ágyas Pszichiátria Centrum fogadja majd a betegeket – nyilatkozta Tiba Sándor főigazgató. Ezzel egy olyan korszerű térségi centrum jön létre, amely a pszichiátriai ellátás minden területét lefedi majd – mondta a főigazgató.

A tüdőgyógyászati rehabilitáció is a MISEK-ben kap helyet
A tüdőgyógyászati rehabilitációs osztályon kezelt betegek korábban a Szent Ferenc kórházba kaphattak beutalót. Ez az osztály is a Semmelweis kórházba költözik. Erre a célra a volt tüdőgyógyászat épületét újítják fel. A befejezés dátuma itt is augusztus 15-e, így várhatóan az ősz legelső napjaiban elkezdődik majd a rehabilitációs osztály költöztetése a MISEK-be.

Fotó: F. Kaderják Csilla

Létrejön egy ideggyógyászati és tüdőgyógyászati centrum is
Az eddig Sebészeti tömbnek nevezett épület is megújul. Ez a legnagyobb beruházás azok között, amik jelenleg a Semmelweis kórházban zajlanak, összértéke 2 milliárd forint. A munkák befejezésének dátuma október 31-e. November elején már itt, a korábbi sebészeti tömbben kap helyet az aktív tüdőgyógyászati és ideggyógyászati osztály, ez utóbbi Diósgyőrből kerül majd a MISEK-be.

Mozgásszervi rehabilitáció lesz a Szent Ferenc korházban
A Szent Ferenc kórházban, a fentebb említett Pszichiátria Centrum létrehozásával megszűnik a pszichoterápiás rehabilitáció, így ennek a helyén – az osztály elköltözése és a régi hely felújítása után – mozgásszervi rehabilitációs osztály nyílik majd. Erre a költözésre várhatóan novemberben kerül sor – nyilatkozta Tiba Sándor főigazgató.

minap.hu