Ki mit tud? – két generáció már tudja, hogy kell együtt szórakozni

2015.07.12 16:22

Tehetségkutató versenyt rendeztek a Vörösmarty Mihály Művelődési Házban. Idősek és fiatalok együtt szórakoztak a második Ki mit tud?-on.

Főként énekre, prózára és táncra jelentkeztek idősek és fiatalok a Vörösmarty Mihály Művelődési Ház Ki mit tud?-jára. Már második alkalommal rendezte meg a megmérettetést Gergely Józsefné Ilike, az ötletgazda.

– Nekem az volt a szándékom ezzel a versennyel, hogy a fiatal tehetségek be tudjanak mutatkozni – mondta. – Rá akartam ébreszteni a résztvevőket arra, hogy két korosztály mennyire jól tud együtt szórakozni.

Ő a házban számos rendezvényt szervez. Előfordult már, hogy nagymama és unoka együtt léptek színpadra. Az egyik legfiatalabb versenyző most a hétéves Elekes Dóra volt.

– Hozzá vagyok szokva, hogy énekelek, mert mindegyik testvérem és a szüleim is szeretnek énekelni – mondta. – Szoktunk együtt is, de ha egyedül vagyok a színpadon, akkor sem félek.

Fotó: Mocsári László

Gergelyné vezeti a művelődési házban a Miskolci Dallamok Szárnyán Művészeti Klubot, aminek tagja Krizsánné Bejó Judit.

– Öt éve énekelek, és úgy gondolom, hogy az érzéseimet így jobban ki tudom fejezni – mondta. – Korábban azt hittem, hogy kappanhangom van, de tévedtem, hiszen tavaly második lettem ezen a versenyen – tette hozzá.

minap.hu