Ki van ez találva! Mire ki lehetne írni a népszavazást, jön a választás és tudvalevő, hogy előtte negyven nappal nem lehet népszavaztatni!

2021.07.21 14:45

Aki azt gondolta, hogy egy hirtelen, végig gondolátlan agymenés Orbántól a “gyermekvédelmi népszavazás” ötlete, annak most csalatkoznia kell. Ördögi néphülyítés zajlik újfent és most már nem csak kerítésen belül, hanem európai szinten. Kérdés, hogy az unió amihez önként csatlakozott Magyarország és vállalta az alapelvek betartását, hagyja-e magát, vagy lerázza az Orbán-terhet és vele együtt sajnos minket, az ország polgárait is. Hacsak…

 
Lesz egy biztosan érvénytelen népszavazásunk, mivel a nem Orbánra szavazó 6-7 millió ember természetesen ba..k majd elmenni a b…zós népszavazásra. Természetesen az a 27,2% aki majd elmegy, az el fogja mondani, hogy nem kérünk a nemzetközi pederaszták támadásából. Győzelem!
 
-írta a Diétás Magyar Múzsa facebook oldal.
 
“De nem is ez az érdekes kérdés, hanem a naptár
 
Orbánék ugyanis kiszámolták, hogy a ha véletlenül a választási iroda, a választási bizottság és a Kúria is azt csinálja ami nekik jó (emlékeztetőül: a Kúria élére nemrég neveztek ki egy hűséges mamelukot) akkor úgy telnek el a határidők, hogy mire ki lehetne írni a népszavazást, már jönnek a választások. A választások előtt negyven nappal ugyanis nem lehet már népszavazást tartani.
 
Ha átnézegetjük a népszavazásról szóló törvényt, akkor azt találjuk, hogy a népszavazási kérdés hitelesítésén az NVB és a Kúria nyugodtan ülhet összesen legfeljebb 180 napot (30 és 60 napokból tevődik össze) Mától számítva 180 nap múlva január vége lesz, miközben áprilisban, vagy májusban választások. És a kérdés hitelesítése ugye még csak azt jelenti, hogy valamikor januárban el lehet kezdeni aláírást gyűjteni. Ha a teljes ellenzék ezen dolgozik, és feltesszük, hogy két hét alatt megvan bő kétszázezer (kétszázezer jóhoz érdemes gyűjteni háromszázezret) aláírás, akkor februárban le lehet adni ellenőrzésre az íveket.
 
Ezt követően 60 napon belül kell lefolytatni az ellenőrzést. Március vége, április vége, már benne is vagyunk a választások előtti negyven napban. És akkor nem ment kavarás azonos tárgyú népszavazási kezdeményezésekkel.”
 
“Persze a kormánynak ilyen undok formaságokkal nem kell törődnie, ezért az Orbán-féle népszavazás simán valamikor szeptember-októberben meg lesz tartva, az ellenzéket meg szépen megakadályozzák a népszavazási kezdeményezés keresztülvitelében.”
 
“A kérdés, hogy ez mire lesz jó
 
Az EU-t nem érdekli, előbb-utóbb majd hatályon kívül kell helyezni a kifogásolt passzusokat, amelyek nem a gyerekek védelmét szolgálják, hanem egyszerűen a homofób hecckampányt.
 
  • Elérheti vele, hogy a saját szavazótábora háborús hangulatba kerül, mivel azonban ebben a körben felülreprezentáltak az antivaxxer idióták és a kínaival oltott nyugdíjasok, ezeknek lehet lesz fontosabb dolga is ősszel.
  • Azt is eléri vele viszont hogy az ellenzéki és bizonytalan szavazók is háborús hangulatba kerülnek. Nyilvánvaló az a cél, hogy a jobbik szavazók és a városi ballib szavazók közé éket akar verni, hogy a vidéki szavazók, akik elmennének leszavazni a jobbikra, ne szavazzanak rá. De ez is olyan spekulatív dolog amiért elég nagy kockázat all int mondani.
 
Teljesen nyilvánvaló, hogy azt akarja,
 
hogy (szigorúan belföldi használatra) demokratikus legitimációt adjon a homofób hecckampányának. Itthon majd megy a magyar emberek megmondták kampány, miközben bármilyen komoly helyen (már ahol muszáj vele szóba állni) udvariasan meg fogják neki mondani, hogy jaj már hátonúszó barátom, a 29% részvételből 80% igen, az a szavazópolgárok negyede, ezt jobb helyeken nem szokás demokratikus legitimációnak hívni.
 
Szerintem itt az ellenzék egy dolgot tud tenni. Ignorálja
 
Orbán ugyanis soha nem volt ennyire közel ahhoz, hogy elveszítse a nyarat. A szünidei matinében szokott előjönni a Fidesz harmadik vonala, Budai Gyulával meg a többivel és küzdeni a görögdinnye áráért és hasonlók. A Fudan egyetem körüli zűrzavarok, a megfigyelési botrány és társai miatt fennáll a veszélye, hogy ez a nyár nem uborkaszezon lesz, látszat-témákkal.
 
Ha pedig nem Orbán választja meg a témákat ha itt van lassan 25 éve az első alkalom hogy a “mi tematizáljuk a közbeszédet” doktrína veszélybe kerül, akkor hiba lenne visszaengedni őt a kezdeményező szerepbe.
 
Írjon ki népszavazást, hát persze
 
Nyilván el lehet indítani egy másik népszavazás kezdeményezését, de nem azért hogy legyen népszavazás, mert azt ahogy fentebb leírtam, adminisztratív úton meg lehet akadályozni. Azért kell elindítani, hogy elindulhasson egy kicsit komplexebb, de 4-5 egyszerű témára felrakott felvilágosító kampány a Fideszről.
 
Orbán népszavazását meg hagyni kell érdektelensége fulladni, még aktívan bojkottálni se kell.”
 
-zárta gondolatait a Diétás Magyar Múzsa.
 
facebook.com