Kiakadt a kormány azon, hogy mit értenek sztrájkon a szociális dolgozók

2015.08.06 07:10

A kormány a Kúriához fordul, miután a szociális dolgozók szeptemberre tervezett sztrájkukban bezárnák a bölcsődéket és a hajléktalan-ellátókat is. A kormány szerint ez már túl sok lenne.

A Kúriához fordul a kormány, miután a Fővárosi Törvényszék jogerősen a Szociális Ágazati Sztrájkbizottság javára döntött a sztrájk esetén nyújtandó, még elégséges szolgáltatások tárgyában - írta csütörtöki számában a Napi Gazdaság.

Nyitrai Imre, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára elmondta: megdöbbenéssel vették tudomásul, hogy a bírósági döntés értelmében nem alapszolgáltatás sem a bölcsődei, sem a hajléktalan-ellátás.

Ez azt jelenti, hogy "sztrájk esetén be lehet zárni a hároméves kor alatti gyerekek nappali ellátó intézményeit, mint ahogy a hajléktalanok nappali melegedőit is" - idézte az újság az államtitkárt.

Szűcs Viktória, a Szociális Ágazati Sztrájkbizottság elnöke közölte a lappal: amíg a kormány nem terjeszt elő megállapodás-tervezetet, nem mondanak le a szeptemberre tervezett munkabeszüntetésről.

mti.hu