Kiderült: ennyi volt a nyugdíja Harangozó Terinek

2015.09.13 15:44

Harangozó Terinek kevesebb volt a nyugdíja mint a magyar átlagnyugdíj összege, mégis 100 millió forintos örökséget hagyott rokonaira, hiszen sok fellépése volt, így volt miből félretenni. Érdemes nekünk is előre gondolni a nyugdíjas évekre és kihasználni az államilag támogatott nyugdíjcélú megtakarításokat is.

A napokban hunyt el a nagy múltú énekesnő Harangozó Teri, a család elmondása szerint a halálának oka gyors lefolyású tüdőbetegség volt. Bár a nyugdíja alig volt 60 ezer forint az énekesnőnek és a jogdíjakból is évente csupán 150-200 ezer forintot kapott, mégis közel 100 milliós örökségre számíthatnak rokonai, hiszen sok fellépése volt így volt miből spórolni - írja a Blikk.


Tizenhétezer forinttal ment nyugdíjba, de szerencsére az utóbbi időben már spórolni is tudott, mert havi 4 fellépése biztosan volt, és 100 ezer forint alatt nem ment el, viszont mindig élőben énekelt kristálytiszta hangján.
- mesélte el Terry Black az énekesnő barátja a lapnak.

Harangozó Teri kevesebbet kapott mint a magyar átlagnyugdíj
Az idén januári adatok alapján, ma Magyarországon az átlagnyugdíj összege 117 372 forint, ennél viszont jóval kevesebb nyugdíj jutott Harangozó Terinek. Bár az ellátottak több mint a fele 100 ezer forint alatti nyugdíjból él. Sőt a Pénzcentrum korábbi értesülése szerint 122 nyugdíjas van ma Magyarországon, akik az öregségi nyugdíjminimumot azaz mindössze 28 500 forintot kapnak.