Kiderült, hogy a piacokra nem vonatkozik a vásárlói idősáv (+videó)

2020.11.25 08:45

Nagy István, országgyűlési képviselő és miniszter a hivatalos Facebook oldalán árult el egy újabb részletet a vásárlói idősáv bevezetése kapcsán, ami sok embert érinthet.

 
Mint ismeretes, a magyar kormány az idős emberek védelmében bevezette a vásárolói idősávot, így a 65 évnél idősebbek kapnak egy olyan sávot, amikor csak ők vásárolhatnak a boltokban. Időközben ezt részletezték is.
 
Nagy István, agrárminiszter, a hivatalos Facebook oldalán arról beszélt, hogy az emberek a piacokat továbbra is sávos korlátozás nélkül használhatják, tehát ezt a területet nem érinti a korlátozás.
 
Többen is érdeklődtek arról, hogy a 65 éven felüliek számára bevezetett védett vásárlási sáv hogyan érinti a piacokat. Nos, örömmel mondhatom, hogy a piacokon a védett korosztály, és az annál fiatalabbak is a teljes nyitvatartási időben vásárolhatnak.” – mondta az agrárminiszter.
 
Hogyan ellenőrizhető egy idős személy kora a boltokban a vásárlási idősáv idején?
 
A rendelet ugyanis az élelmiszerüzleteket, az illatszerboltokat, és a gyógyszertárakat érinti csak. Az általában szabad téren tartott piacok lényegesen biztonságosabbak a zárt bevásárlóközpontokhoz, illetve a jellemzően kis alapterületű élelmiszerboltokhoz, vagy épp a patikákhoz, drogériákhoz képest.”
 
Az élelmiszer-ellátáshoz viszont nélkülözhetetlenek, ezért is tartottuk indokoltnak, hogy a piacok továbbra is sávos korlátozás nélkül várják a látogatókat, változatlan formában! Arra azonban szeretném felhívni a figyelmet, hogy a járványügyi óvintézkedések betartása itt is ugyanolyan fontos, mint máshol!”


Kérem, hogy figyeljenek oda a biztonságos távolság megtartására, és minden esetben viseljenek maszkot! Vigyázzunk egymásra, hiszen az emberi élet a legfontosabb!”
 
facebook.com