Kiderült, mihez kezd a leváltott Éger István

2019.12.02 18:02

„Nem lesz könnyű nekik felvenni a fordulatot” – nyilatkozta az őt váltó vezetésről a leköszönő elnök, Éger István a Népszavának, aki azt is elárulta, hogy mentőorvosként folytatja munkáját.

Éger István
 
 
Mint ismert, a hétvégén tartották a Magyar Orvosi Kamara közgyűlését, amelyen fölényes győzelmet aratott Kincses Gyula, ezzel pedig 16 év után új vezetése lesz a szervezetnek.
 
A történtek után a Népszava megkereste Éger Istvánt, aki elmondta, azért indult ötödször is az elnöki posztért, mert szükségét érezte, és mert kérték rá. Hangsúlyozta, „aki most bemegy a kamarába dolgozni remek feltételeket, képzett munkatársakat, kiváló infrastruktúrát, jó pénzügyi helyzetet talál. És sok alaposan előkészített, ++végstádiumban++ lévő ügyet.” Ezek közé sorolta, az orvosi alapbéremelést, ami, ha szerinte megvalósul, „gyökeresen megváltoztathatja az egészségügy helyzetét.”
 
Sajnálja, hogy ebben az ügyben sem lépett a kormány, amikor tehette volna, „és a tagok ezt most a mi fejünkre olvasták” – fogalmazott, hozzátéve, hogy „a kormány az egészségügyben rendre súlyosan mulaszt, hibát, hibára halmoz, és nem hajlandó tudomásul venni, hogy mindennek lesznek következményei.”
 
Arra a kérdésre, hogy mi okozta a vereségét, azt felelte, utólag nem látja értelmét a múlton merengeni. Mint mondja, „tizenhat évig becsülettel helytálltam, most pedig szabályos, demokratikus választáson maradtam alul a kamara vezetésébe eddig tartozókkal együtt. Mondhatni az Újratervezés teljes tarvágást csinált a kamarában. Miután senki nem maradt ott a régi vezetésből, nem is lesz nekik könnyű felvenni a fordulatot.”
 
A jövőjével kapcsolatban elárulta, hogy folytatja az orvosi munkát. „Büszke vagyok arra, hogy 63 évesen még elég jó a fizikumom ahhoz, hogy kivonuló mentőorvosként dolgozzam, amit évtizedek óta nagy örömmel teszek” – zárja a beszélgetést.
 
atv.hu