Kiderült, mit olvas legszívesebben a magyar

2015.02.06 06:11

Közzétették a januári könyves toplistát, és az első helyen, némi meglepetésre Gyarmati Fanni vaskos, kétkötetes Naplója áll.

Gyarmati Fanni kétkötetes naplója borsos ára ellenére is hatalmas siker a magyar könyvpiacon. A Napló 1935–1946 I-II. ugyanis a Bookline által összeállított januári sikerlista első helyezettje.

A második helyezett Dr. Bagdy Emőke A Relaxáció, megnyugvás, belső béke című munkája. A toplista harmadik helyén pedig a Valentin napra időzített mozipremier okán új borítót és kiadást kapó A szürke ötven árnyalata. A trilógia másik két kötete szintén előkelő helyen szerepel az év eleji sikerlistán.

Megfilmesített könyvekben nincs hiány a januári TOP50-ben. A New York Times sikerszerzője, Veronica Roth posztapokaliptikus regénysorozatát, Az éhezők viadalát már meg is filmesítették, és a sorozat mind a négy része (10. A lázadó, 11. A hűséges, 14. Négyes, 15. A beavatott) a TOP50 élmezőnyében sorakozik.

Más megfilmesített könyv is szerepel a legjobb ötvenben, hiszen a mozikban jelenleg is futó  A mindenség elmélete, Stephen Hawking első felesége, Jane Wilde regénye alapján készült. Az Utazás a végtelenbe  a 48. a toplistán.

hvg.hu