Kiemelt jelentőségű beruházás lett a debreceni oltóanyaggyár

2021.02.26 06:03

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a kormány a Nemzeti Oltóanyaggyár és a Nemzeti Koronavírus-Oltóanyaggyár megvalósítását és az ahhoz kapcsolódó építmények, infrastrukturális fejlesztések beruházásait.

Fotó: 123rf.com
 
A kedd este kiadott rendelet szerint a kiemelés és a vele járó gyorsítás a debreceni építkezéshez közvetlenül kapcsolódó útépítési, közműcsatlakozási és -fejlesztési munkákra is vonatkozik, ebbe beleértve a már folyamatban lévő ügyeket - írta a hvg.hu.
 
A kiemelés azt jelenti, hogy a közigazgatási hatósági ügyekre vonatkozó ügyintézési határidő általában 15 nap, a szakhatósági eljárás ügyintézési határideje a környezetvédelmi és természetvédelmi szakhatóság eljárása kivételével nyolc nap.
 
Egyedül a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésre vonatkozó katasztrófavédelmi engedélyezési eljárások tarthatnak 35 napig - írja a portál.
 

– A beruházások teljes költsége várhatóan 55 milliárd forint lesz, ebből a koronavírus oltóanyaggyár mintegy 6,7-7 milliárdba kerül. A kormány a gyorsabb építkezés és a gyártás mielőbbi megkezdése érdekében nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a beruházás megvalósulásával összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket 
 
- mondta Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter
 
forrás: hvg.hu