Kifosztotta, majd kirabolta a 85 éves asszonyt

2015.06.26 08:06

Az idős asszony azt hitte, a rendőrök jöttek vissza...

Tavaly december 6-án a vádlott 37 éves férfi ismerősei társaságában italozott egy miskolci szórakozóhelyen. Innen indultak egyikük lakására. A lakásban a férfiak tovább italoztak. A vádlott férfi bement a másik szobában betegsége miatt ágyban fekvő 85 éves nőhöz, leült az ágy szélére és beszélgetni kezdett vele.


Elvette a 60 ezret
A sértett idős korát és figyelmetlenségét kihasználva kivette ruhája zsebéből az ott lévő 60 ezer forintot, majd távozott a házból. Az asszony észlelte pénze eltűnését és rendőrt hívott. A járőr pár perc múlva a helyszínre érkezett, majd onnan távozva az elkövetőt kezdték keresni. Rövid idő múlva az asszony kopogást hallott, mivel azt hitte, a rendőrök tértek vissza, ajtót nyitott. A vádlott férfi belökte a lakásba a nőt, majd nyakát megragadta és letépte nyakából a 70 ezer forint értékű arany láncát. Az idős nő közölte vele, hogy a rendőrök mindjárt visszaérkeznek, ezért a férfi gyorsan távozott a lakásból. Őt még aznap este elfogták és őrizetbe vették.

Az ügyészség a többszörös visszaeső vádlottal szemben a bűncselekmény felismerésére, elhárítására koránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és kifosztás bűntette miatt fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

eszak.hu