Kígyózó sor várja az ételt Miskolcon

2015.04.07 15:40

Már kígyózik az élelmiszerre váró sor a miskolci Szent István téren. A Miskolcnak Hangja Van csoport felhívására a város lakói közül sokan tartós tejjel, olajjal, liszttel, konzervekkel teli szatyrokkal érkeztek délben a térre, ahol délután 15 órától osztják a csomagokat a nélkülözőknek.

Miután Kriza Ákos fideszes polgármester visszautasította a Gyermekétkeztetési Alapítvány (GYEA) jótékonysági akcióját, a Facebook-csoport állampolgári engedetlenséget hirdetett és bejelentették, hogy a húsvéti ünnepek utáni napon csak azért is lesz ételosztás Miskolcon.

"Nagy a szegénység nálunk és szörnyű, hogy ezt a polgármester letagadja" - fogalmazott a Népszavának Oláh Benjámin, a mai akció meghirdetője. A csoport cikkünk nyomán még szombaton megkereste a GYEA-t és arra kérte, irányítsák a mai akciót. Az alapítvány az eredeti tervekkel ellentétben ezúttal nem ebédet ad a nélkülöző gyerekeknek, hiszen a város fideszes polgármestere ezt visszautasította, hanem tartós élelmiszerekkel érkeztek Miskolcra.

Vittek összesen 500 kiló lisztet, 500 kiló rízst, ugyanannyi cukrot, 1000 kiló babot, lencsét, sárgaborsót, 1000-1000 darab húskonzervet, illetve készételt, 55 karton csokitojást és 5 karton húsvéti csokinyulat. Ezekből a helyi önkéntesekkel együtt 500 csomagot állítottak öszze. Oláh elmondta, hogy az akciót bejelentették a rendőrségen és a helyszínen vannak a TASZ munkatársai is. Az osztást egyébként a városházzal szemben tartják.

nepszava.hu