Kilenc megyére adott ki figyelmeztetést az OMSZ - Itt a friss előrejelzés péntekre

2022.01.28 05:53

A Kárpát-medencén egy ciklon hidegfrontja vonul át péntekre virradó éjszaka kisebb vegyes halmazállapotú csapadékkal, majd annak hátoldalán pénteken viharossá fokozódik az északnyugati szél.

 
Figyelmeztető időjárás-előrejelzés péntekre - Viharos szél
 
 
 
Időjárás-előrejelzés péntek délelőttre
 
 
Éjszaka szórványosan alakult ki gyenge vegyes csapadék, északkelet felé haladva nő a havazás esélye. Hajnalban megkezdődik a felhőzet csökkenése észak felől, mögötte pénteken felhőátvonulásokra számíthatunk, délelőtt várható a több napsütés, majd délutántól ismét vastagabb felhők érkeznek fölénk.
Elszórtan alakulhat ki zápor, az északkeleti határnál inkább hózápor, majd estétől már másutt is egyre nagyobb az esélye a havas eső zápornak, hózápornak. A légmozgás átmenetileg kissé veszít erejéből, azonban elsősorban az éjszaka második felében újfent megerősödik az északnyugatira forduló szél, sőt pénteken napközben sokfelé viharossá is fokozódik.
 
Időjárás-előrejelzés péntek délutánra
 
 
A legalacsonyabb korareggeli hőmérséklet általában -2 és +3 fok között alakul, délnyugaton, illetve északkeleten fordulhatnak elő a fagypont alatti értékek. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 7 és 9 fok között alakul, de az északkeleti határ mentén ennél alacsonyabb értékek is előfordulhatnak.
 
forrás: met.hu / idokep.hu