Kinyitott a Bagolyvár Miskolcon

2016.06.01 20:11

A Bagolyvár épülete hétfőtől a klasszikus végállomás szerepét tölti be Majláthon. Az utasok számára várótermet alakítottak ki, és a jegypénztár is ott működik. A tervek szerint hamarosan kormányablakot is nyit kormányhivatal a Bagolyvárban, de a rendészek is helyet kapnak itt.

bagolyvar_160601_fkcs_7.jpg

fotó: F. Kaderják Csilla

Akár bérletet, vagy jegyet is lehet már vásárolni a Bagolyvár épületében. A teljesen felújított épület megnyitotta kapuit az utazók előtt. A felső-majláthi csomópontban naponta átlagosan 90 ezer utas fordul meg. A komfortos Bagolyvárat pedig már mindenki várta.

bagolyvar_160601_fkcs_13.jpg

A jegypénztár mellett egy korszerű váróteremmel is várják a buszra és villamosra várakozókat, és a kormányhivatal is tervezi, hogy egy kormányablakot nyit az épületben. A falakon miskolci fotók várják az utasokat. Ma már egy az eredetivel megegyező, de sokkal korszerűbb épület szolgálja ki a közösségi közlekedőket. Belül várócsarnok és fedett jegypénztár, az épület előtt pedig kerékpárkölcsönző is lesz. Akár már okostelefonnal is lehet majd biciklit bérelni.

bagolyvar_160601_fkcs_11.jpg

Az évek óta nem használt és tönkrement erdészeti épületet 517 millió forintból építették újjá. A költségeket egy uniós pályázatból finanszírozták.

minap.hu