Kis híján élve faltak fel darazsak egy idős férfit Józsefvárosban

2015.09.23 07:49

Valóságos darázsfelhőből szedték ki azt a 60 éves férfit, aki napokig étlen-szomjan várta a halált egy nyolcadik kerületi park padján. A lábán lévő kötés alatt kukacok nyüzsögtek, és valószínűleg az utolsó pillanatban kapott segítséget – írja a Blikk.

A lap szerint az idős férfi négy napig várta egy padon a II. János Pál pápa téren, hogy megegyék a darazsak. Valószínűleg a lába fájt már annyira, hogy nem volt képes megmozdulni. Valaki végül mégis mentőt hívott hozzá, de a darazsak miatt nem tudták megközelíteni.

Boros Tibor méhrajbefogó segítségét kérték, aki azt mondta, hogy a csontsovány ember körül több száz darázs repkedett. Miután hozzá tudtak férni a mentők, leszedték a kötést a lábáról, amelyen csontkukacok nyüzsögtek.

A bácsi alig tudott már beszélni, kórházba vitték, a Blikk úgy tudja, hogy egyik lábát amputálni kellett.

Szeles Géza igazságügyi orvosszakértő szerint az idős embernek már csak órái lehettek hátra, amikor megtalálták, a segítség éppen időben jött. A rovarok, lárvák méretéből ítélve a férfi megtalálása előtt néhány nappal kerülhettek rá a rovarok, és biztosan a halálát okozzák, ha nem kap segítséget.

blikk.hu