Kiss Anbrus: ebben a kérdésben nem hátrálhat meg a kormány

2015.08.14 11:38

Bár a vasárnapi zárva tartással kapcsolatos kérdések még mindig nem értek révbe, a nyolcas pályán beúszott a férfiak 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjba vonulási lehetőségével kapcsolatos kezdeményezés, amellyel kapcsolatban már az aláírásgyűjtés is zajlik, és ha minden jól megy, jövőre népszavazás is lehet a kérdésben – ezt Kiss Ambrus mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A Policy Agenda politológusa szerint ebben a kérdésben nem hátrálhat meg a kormány, hiszen az egyik első intézkedésével szüntette meg a korkedvezményes nyugdíj intézményét. A szakember elmondta: a férfiak korkedvezményes nyugdíjba vonulási lehetőségét elbírná a költségvetés, különösen úgy, hogy gazdasági növekedés van. Hozzátette: nem az a kérdés, hogy ki tudná-e fizetni a kormány, hanem hogy a gazdasági növekedésből származó többletet mire akarja költeni.

Kiss Ambrus kijelentette: a kormány akkor jöhet ki jól ebből a történetből, ha elbukik a népszavazás, nem gyűlik össze a 200 ezer aláírás. A Policy Agenda politológusa hangsúlyozta: a menekültkérdéssel ugyan sikerült megállítani a népszerűség csökkenést, de ez nem egy csodafegyver, nem egy újabb rezsicsökkentés, ezzel hosszú távon nem lehet eredményt elérni.

atv.hu