Kiugrott szocialista politikusok állítanak újabb polgármesterjelöltet Tiszafüreden

2019.09.10 06:44

Tiszafüreden is újabb polgármesterjelölt lépett színre, miután az MSZP helyi alapszervezetének néhány tagja – élükön az elnökkel – „kiugrott” a hónapokon át szerveződő és egyébként az MSZP-t is magába foglaló szerveződésből – tudta meg az atv.hu. A már meglévő egyesület alatt tömörültek, hogy a lista mellett önálló polgármesterjelöltet állítsanak – derült ki nem sokkal azután, hogy augusztus végén elindult a kampány. Az érintett szocialista politikus és a párt megyei vezetője sem kívánt nyilatkozni.

Képtalálat a következőre: „Tiszafüred https”
A tiszafüredi városháza
 
Fotó:  Czeglédi Zsolt / mti.hu
 
Az MSZP, mint szervezet Pecze Lászlónéék akciójától függetlenül – nem távozott az összefogásból, mert bár Pecze Lászlóné felelt korábban szocialista részről a koordinációs tárgyalásokért, később a párt helyi alapszervezetének egyik elnökségi tagja, Jeczó Istvánné kapott felhatalmazást az Összefogásban való részvételre és az együttműködésre.
 
A helyi szocialista tagok „kiugrását” Füstös Gábor, a Tiszafüredi Összefogás szerveződés kampányfelelőse is megerősítette, majd elmondta, hogy a tavasz óta szervezik a tiszafüredi összefogást, amelynek lényege, hogy egy olyan, pártoktól független, egyben pártok felett álló szerveződés lett, amelyet minden párt csak annyival támogat, hogy lemondott arról, hogy akár önmagában, akár valamely más párttal szövetkezve jelölteket állítson a helyi önkormányzati választásokon. Füstös Gábor megerősítette azt is, hogy több hónapos egyeztetés után körvonalazódott a polgármesterjelölt és képviselőjelöltek személye is.
 
Információink szerint a Tiszafüredi Összefogás megbeszéléseire Pecze Lászlóné is meghívást kapott, de a megbeszélések során sokszor húzta az időt, és még az MSZP számára „csúnyán” végződő európai parlamenti választásokat követően is négy listás helyet szeretett volna pártjának a nyolcból, illetve arra törekedett, hogy polgármesterjelöltet is az MSZP adja.
 
Az MSZP helyi szervezetének tagjai is jelen voltak a megbeszéléseken és egy idő után jelezték pártjuk megyei vezetésének, hogy gond lehet. Az MSZP megyei vezetése pedig ekkor „vette el” Pecze Lászlónétól a helyi koordinációs feladatokat és adta át Jeczó Istvánnénak, miközben az elmondások szerint Pecze Lászlónénak nemcsak Tóth Imre indítását, de azt sem sikerült elérnie, hogy ő maga helyet kapjon a jelöltek között, a megbeszéléseken résztvevők ugyanis addigra már elzárkóztak ettől.
 
atv.hu