Kiugrott tárgyalás közben a vádlott az ablakon

2017.06.13 14:38

Elszökött a tárgyalásról egy fiatal Egerben kedden.

Innen szökött el a vádlott Fotó: Ládi László
Innen szökött el a vádlott 
Fotó: Ládi László
 
Hoszné dr. Nagy Tímea az Egri Törvényszék sajtószóvivője elmondta: 10 órától másodfokú tárgyalását tartották a fiatalkorú fiúnak Egerben lopás vétsége miatt, aki a egyébként épp másik ügy miatt töltötte büntetését a Debreceni Javítóintézetben. A tárgyalás közben egyszer felpattant és kiugrott a két méter magasan lévő ablakon, s a betonárokba landolt, majd elszaladt.
 
A vádlott nem a főbejáraton jutott ki a törvényszék udvaráról, vélhetően a kerítésen mászott át. Az eset kapcsán a bíróság biztonsági szolgálata nem mulasztott, a tárgyalóteremben a vádlott a nevelőtiszt felügyelete alatt állt.
 
A kisérőtisztjei azonnal utána eredtek, őrök is keresték kutyával. Végül nem sokkal később a törvényszékhez közel, mintegy 150 méterre a Bartakovics utcában elfogták a vádlottat és orvosi vizsgálatra szállították.
 
Kutyákkal is keresték a fiút Fotó: Ládi László
Kutyákkal is keresték a fiút 
Fotó: Ládi László
 
Soltész Bálint megyei rendőrségi sajtószóvivő elmondta: a rendőrséget a helyszínre hívták, addigra már megtalálták a fiút, így az egyenruhások beszálították a rendőrségre, majd átadták a nevelőtisztjeinek, akik visszaszállították a javítóintézetbe.
 
Hoszné dr. Nagy Tímeától megtudtuk: a tárgyaláson jogerős ítélet született, a fiú továbra is a javítóintézetben marad.
 
heol.hu