Klórgáz kerülhetett a miskolci barlangfürdőbe - többen rosszul lettek

2019.06.12 12:25

Információink szerint szerdán 10.55-kor a Miskolctapolcai Barlangfürdőben a fertőtlenítő rendszer meghibásodott, ami miatt klór tartalmú gáz kerül(hetet)t a levegőbe, melynek hatására többen is rosszul lettek. A fürdő üzemeltetői értesítették a hatóságokat, így a helyszínre vonult a rendőrség, a katasztrófavédelem a mobillaborjával, és a mentők is.

Fotó: Tóth Balázs

 

A megyei rendőr-főkapitányságon megerősítették az információnkat, mint elmondták lakosságvédelmi intézkedés keretében működtek közre, és terelték ki a nagyjából 130 vendéget a fürdőből.
 
A mentőszolgálatnál érdeklődésünkre elmondták: eddig hét embert láttak el, akik rosszul lettek, egyikük állapota sem súlyos, de még jelenleg is a helyszínen van több egységük, és vizsgálják a fürdő vendégeit.
 
Középiskolás diákok lettek rosszul
 
Mint Leskó Diánától, a Miskolci Mentőszolgálat sajtósától megtudtuk, a belső medence tereket, kellett kiüríteni, mivel itt jelentkeztek a panaszok. Hét középiskolás korú gyermeket kellett kórházba szállítani, akik egy osztálykiránduláson részt vevő csoport tagjai. Ők érezték meg a szagot, és a velük lévő pedagógus kért segítséget. Náluk enyhe mérgezéses tüneteket találtak, szúrós szagú gázt lélegeztek, nyálkahártya izgalom, irritáció lépett fel, a torkuk kapart és köhögtek. Megfigyelés céljából a megyei kórház Gyek központjába szállították őket, ugyanis mindannyian 18 év alattiak.
 
Ki kellett üríteni a Barlangfürdőt, heten lettek rosszul a levegőbe került gáztól
 
A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az eset miatt a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit és a megyei katasztrófavédelmi mobil laborját riasztották a helyszínre. Az egységek átvizsgálták a fürdő érintett területét és gázkoncentráció mérést végeztek, amely során a mérőműszer nem mutatott ki határérték feletti veszélyes anyag koncentrációt. Mostanra a fürdőt újra megnyitották, egy mentőegység azonban még a helyszínen maradat, hogy, ha valakinél később lépne fel rosszullét, akkor el tudják látni.
 
Horváth Imre
boon.hu