Kocsis Máté: Karácsony lesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, “humbug” az előválasztás

2021.02.22 16:03

A baloldalon Gyurcsány a főnök, Jakab Péter a kisinasa, az ellenzéki előválasztás az emberek becsapása, “humbug”, már rég eldöntötték, hogy Karácsony Gergely lesz a baloldal, “Gyurcsány miniszterelnök-jelöltje” - állította a Hír Tv-ben Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője most is oltásellenes kampánnyal vádolta az ellenzéket.

bayershow kocsis máté hírtv
Kocsis Máté frakcióvezető a BAYERSHOW-ban
 
Jakab Péter a valódi énjét mutatta meg a parlamentben, mert azt mondta lényegében, hogy ami jó Afrikában és Kínában, az nem jó nekünk magyaroknak. Az oltás elleni ellenzéki kampánynak a része ez a rasszista kijelentés is - jelentette ki Kocsis Máté a tegnap este a Hír Tv-ben a Bayer showban arra, hogy a műsorvezető Bayer Zsolt felvetette: “szintiszta rasszizmus volt” Jakab Péter múlt heti napirend előtti felszólalása, amikor a kínai oltás ellen tiltakozott a Jobbik elnöke.
 
A baloldal maga Gyurcsány
 
“Közönséges és primitív is, és bocsánat, de buta is” - mondta Jakab Péterről a műsorban a Fidesz frakcióvezetője, és szerinte, amikor feláll Gyurcsány Ferenc és megszólal a parlamentben, “akkor látszik a karakterek alapján, hogy Jakab Péter a kisinas”, de “a baloldal maga Gyurcsány Ferenc”. Ma már nem kérdés, hogy ha a baloldalnak lesz miniszterelnök-jelöltje, az Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelöltje lesz - jelentette ki Kocsis Máté.
 
Mint mondta, most már költőinek tűnik a kérdés de 2013-tól napjainkig és az “idők végezetéig” Gyurcsány Ferenc irányítja a baloldalt. Az évértékelőjében sem rejtette véka alá, hogy az egységes baloldalnak ő ad programot - jegyezte meg.
 
A magyar baloldalon jó pár éve Gyurcsány Ferenc irányítja a folyamatokat. Nézzük csak végig. Mi nem úgy történt, ahogy ő mondta? Ha most valaki félreteszi a politikai nézeteit, hovatovább az indulatait és csak a tényeket nézi, – hogy minden egyes eleme a baloldali politikának úgy alakult, ahogy azt Gyurcsány Ferenc akarta, – akkor könnyen beláthatja, hogy ott Gyurcsány a főnök” 
 
- jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője.​
 
Kocsis Máté szerint egész ellenzéki előválasztás “egy humbug”, az, hogy van egy roncsderbi és egy casting minden választás előtt, ez nem egy újkeletű dolog, “nehogy bedőljünk ennek” - mondta, azt állítva: 2018-ban is az volt már, hogy ráírták mindenhová, hogy Karácsony az esélyes. “Már rég eldöntötték, hogy Karácsony Gergely lesz a miniszterelnök-jelölt”, ez az egész előválasztás a választók becsapása - jelentette ki Kocsis Máté a műsorban. Ugyanaz történik mint négy éve az ellenzéki oldalon, reméljük a választáson is az történik majd mint négy éve - mondta a ‘18-as Fidesz-győzelemre utalva.
 
Minden idők legnagyobb részvételű konzultációja lesz
 
„A konzultáció eredménye nagyon sok mindenben irányt fog mutatni”- mondta Kocsis Máté a műsorban a műsorvezető kérdésére, hogy mikor “szabadulunk”.
 
Az emberek lelkét nagyon megviseli a járvány, a bezártság, “ez nagyon rossz lelkiállapotot okoz, lelkileg nincs jól az ország”- fogalmazott Kocsis Máté. Az édesanyjának is nehéz, hogy nem találkozhat úgy az unokáival, de megérti, hogy a veszélyeztetett korosztályhoz tartozik, ezért fontos az óvatosság -mondta a frakcióvezető személyesebb tónusban.
 
A konzultáció irányt fog mutatni, a politikának, az embereknek is, most óvatosan, nagy türelemmel kell eljárni. Én elhamarkodottan nem mondanék ennél konkrétabbat - tette hozzá.
 
Kocsis Máté szerint “nagyon nagy részvételű konzultáció zajlik” és meggyőződése, hogy ez “minden idők legnagyobb részvételű konzultációja lesz”, a legvégén is. Ennek az is az oka, hogy mindenki érintett - jegyezte meg.
 
Az ellenzéket oltásellenes kampánnyal vádolta, “bármit is mondanak, mindig, minden nyilatkozatuk, bárhogy is hangozzék, – mert most teljesen eltérő dolgokat szoktak mondani – de a legvégén a folyamatnak mindig az van, hogy elbizonytalanítsák a magyar embereket az oltásokkal kapcsolatban, legyen az bármilyen típusú oltás” - jelentette ki Kocsis Máté.
 
(Gyurcsány Ferenc egy hete a parlamentben napirend előtt az oltásra biztatott, de valóban az orosz és a kínai vakcinák ellen beszélt annyiban, hogy a DK álláspontjának megfelelően az Európai Gyógyszerügynökség, az EMA által engedélyezett és biztonságosnak ítélt “nyugati”oltásokat ítélte csak biztonságosnak az emberek számára.)
 
Egy polgármester száját elhagyja az a mondat, hogy az orvosok ne dolgozzanak, mert akkor kormányt lehet buktatni! - háborodott fel Kocsis Máté a műsorban Márki-Zay Péter nemrégiben tett megnyilatkozásán, furcsállva, hogy a baloldalon erre semmilyen elítélő reakció nem volt.
 
„Tudom, hogy sokaknak hihetetlenül hangzik, de higgyék el, a baloldal ma itt tart. Olvassák a nyilatkozataikat! Minél több fertőzött van, annál jobb nekünk – mondja a baloldal. Minél több haláleset lesz – állítja a baloldal – annál nagyobb lesz az esélyünk 2022-ben” - állította Kocsis Máté, és kijelentette: “ennél embertelenebb, gyűlöletesebb és megvetendőbb politikai kampányt még a magyar közéleti viszonyokhoz képest is meglepőnek tartok, egészen gázlástalanok, és az oltásellenességük is ide vezethető vissza”.
 

Csuhaj Ildikó
atv.hu