Kommandósok segítettek egy közúti balesetnél Miskolcnál

2019.01.10 14:15

A veszélyes rabok szállítását végző speciális egység tagjai álltak meg és segédkeztek egy közúti balesetnél, miután frontálisan ütközött egy személyautó egy teherautóval a Szerencset Miskolccal összekötő útszakaszon.

 
Egy állampolgár kereste meg a szerkesztőségünket, és egy nagyon csúnya, de szerencsére nem tragikus balesetről számolt be. A személykocsi nagyon csúnyán összetört, még a motor is kiszakadt a járműből. Sajnos ilyen balesetek minden nap történnek, azonban ennél az esetnél az arra járó olvasónk elmondta, hogy büntetés-végrehajtás feliratú gépkocsi is állt a baleset mellett és az azzal közlekedő fekete ruhás kommandósok segítettek a bajba jutott autósoknak.
 
Megkérdeztük a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivőjét, mit tud mondani az esetről.
 
A tegnapi napon valóban azon az útszakaszon közlekedtek a kollégáim, a műveleti egység tagjai, a köznyelv szerint a bv. kommandósai. Útközben azt látták, hogy egy személygépkocsi és egy teherautó ütközött össze. Azonnal megálltak, és a helyszínen maradtak, segítettek az összetört autókban lévő személyeknek egészen a társszervek és a mentők kiérkezéséig – mondta el érdeklődésünkre Orosz Zoltán bv. alezredes.
 
A tegnapi eset nem egyedi, sokszor találkoznak munkatársaim közlekedésük során balesetekkel. Minden alkalommal meg kell állnunk, hiszen első és legfontosabb az életmentés. Még akkor is, amikor fogvatartottat szállítunk, természetesen ilyenkor az elítéltre is figyelnünk kell, a biztonsági előírásokat ilyenkor is be kell tartanunk – tette hozzá a szóvivő.
 
blikk.hu