Könnygázt is használt Mályiban a betörő

2017.09.12 11:54

Aki nem tetszett neki, spray-vel lefújta. Ez volt a fegyvere…

Könnygázt is használt - illusztráció

Könnygázt is használt - illusztráció

 

Hétfőn kezdődött meg a Miskolci Járásbíróságon annak a férfinek a büntetőpere, akivel szemben „rablás bűntette, garázdaság vétsége, és könnyű testi sértés vétsége” miatt indult büntetőeljárás.
 
A vádiratban foglaltak szerint a férfi egy alkalommal – haszonszerzési szándékkal – a kerítést átugorva jutott be egy Mályiban található családi ház zárt udvarára, mert látta, hogy ott egy autó áll. A nyitott állapotban lévő gépkocsiba beült és a kesztyűtartóban értéktárgyak után kezdett kutatni. Amikor a házigazda észrevette a kocsiban a hívatlan látogatót, közelebb ment és rákiabált. A betolakodó ekkor belefújt egy gázspray-vel a háztulajdonos arcába. A megtámadott védekezésképp eltaszította támadóját, aki viszont a földről felállva meglökte a spray-től egyre rosszabbul látó sértettet. A férfi hanyatt esett, beverte a fejét a korlátba, és az ütés hatására azonnal vérezni kezdett. A megzavart rabló a kerítésen átvetődve elmenekült a helyszínről.
 
„Milyen lámpa van?
 
Az alkalmi betolakodó nem maradt nyugton. Egy másik alkalommal Miskolcon gépkocsijával haladt és egy kereszteződéshez érve a közlekedési lámpánál várakozó, mellette álló autósnak intett, hogy húzza le a jármű ablakát. A férfi ekkor megkérdezte, hogy „Milyen lámpa van?”, majd váratlanul gázspray-vel lefújta a másik autóban ülőt és továbbhajtott.
 
SZB
boon.hu