Konrád György szerint Orbánnak önként kellene távoznia, mert baj lehet

2018.01.05 16:42

Konrád György szerint nagyobb erő húzza a magyarokat az Európai Unióhoz, mint a diktátoraikhoz. Az író a Soros Györggyel történt találkozóiról és arról is beszélt, hova kellene Orbán Viktornak mennie, ha nem akar Nicolae Ceausescu sorsára jutni.

Konrád György
 
Fotó: Népszava/Vajda József

 

Göncz Árpádot a köztársasági elnökségre, Demszkyt a főpolgármesterségre, Darvas Ivánt a képviselőségre beszéltem rá, legyenek kiválóságok - mondta a HVG-nek adott interjúban Konrád György, aki szerint "beváltak, és a mostani rezsimnél jobbat, polgári demokráciát reméltünk a rendszerváltástól".
 
Az író aki a CEU-t ért kormányzati támadás után írt nyílt levelében a rendszerváltás utáni legkártékonyabb politikusnak nevezte Orbánt, arról is beszél, hogy ugyan rábeszélte Soros Györgyöt egykoron, hogy támogassa Orbán Viktort, de ez csak csekélyke téma volt az amerikai milliárdossal folytatott beszélgetésein. Konrád másik állítása, hogy már 1989-ben átlátott Orbánon. Nagy Imre újratemetéséről ezt mondta: "Tudtam, hogy abban állapodtak meg a Történelmi Igazságtétel Bizottsággal, hogy a kelet-európai diktatúrákban élők védelmében most még nem hozza szóba az orosz csapatok kivonását, de megszegte a megállapodást. Felelőtlen volt, mert felejthetetlenné akarta tenni magát."
 
A NER jövőjéről ez a véleménye: 
"Megnyugtatásul úgy látom, hogy nagyobb erő húzza a magyarokat is az Európai Unióhoz, mint a diktátoraikhoz. "Rejtelmes mozgások egyszer csak oda vezethetnek, hogy a miniszterelnök, ha nem akar Nicolae Ceausescu sorsára kerülni, akkor önként elmegy valahova. Jóakaratú emberként azt kívánom, hogy Felcsútra menjen."
 
nepszava.hu