Körbekordonozták a Kossuth teret, komoly beléptetés előzi meg Orbán Viktor beszédét - Juhász Pétert nem engedik be a Kossuth térre

2016.10.23 14:49

A helyszínen tartózkodó riportereink elmondása szerint a Kossuth tér nagyobbik fele le van kordonozva, egészen a vizesárokig. A középső részre oldalról engedik be az embereket, a képen látható kapun lehet bejutni.

A téren nem csak rengeteg rendőrt, de a számos Fidesz-rendezvényt védő Valton Security biztonsági őreit is látni.

Ahhoz, hogy a térre bejuss, már át kell haladnod egy rakat biztonságin, akik a táskákat is átvizsgálják:A komolynak tűnő biztonsági ellenőrzést az magyarázhatja, hogy Juhász Péter pár napja fütyülni hívta az embereket Orbán Viktor beszédére, mire a Fidesz lázas telefonos mozgósításba kezdett, a párt kidobóembere, Németh Szilárd pedig büntetőfeljelentéssel fenyegette meg a fütyülőket.

Juhász Pétert nem engedik be a Kossuth térre

Juhász Péter szervezte meg vasárnapra azt a tüntetést, melynek keretében fütyülni hívta az embereket Orbán Viktor beszédére.

fotó: Botos Tamás

Juhász ezt azóta Facebook-üzenetben is megerősítette. Mint mondta, a Valton emberei nem engedték be az állami ünnepségre, és bár ő nem jutott be, de sokan síppal igen.

Annyira lassan megy a beengedés, hogy percekkel a kezdés előtt még a tél fele üres:

444.hu