Kórházban fekvő betegeket fosztott ki

2016.06.27 07:58

A debreceni rendőrök elfogtak egy férfit, aki a megalapozott gyanú szerint Debrecenben két kórházban fekvő betegtől eltulajdonította mobiltelefonjaikat.

A debreceni egészségügyi intézmény ápolónője tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy egy ismeretlen személy bement az egyik kórterembe, ahol az ott alvó 76 éves és 54 éves asszony ágya melletti szekrényről ellopta mobiltelefonjaikat.

A nyomozók a bejelentést követően széleskörű adatgyűjtést végeztek az ismeretlen azonosítása és felkutatása érdekében, amely eredményre vezetett. A rendőrök látókörébe került egy a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 50 éves helyi férfi, akit a „Cívis” Közterületi Támogató Alosztály munkatársai fogtak el tegnap délelőtt. A gyanúsítottnál a nyomozók megtalálták és lefoglalták az 54 éves sértett mobiltelefonját. A Debreceni Rendőrkapitányságra előállított Gy. Attilát a nyomozók kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették.

A megalapozott gyanú szerint a férfi korábban ugyanazon egészségügyi intézmény egyik nővérpultjából eltulajdonította egy ott dolgozó nő őrizetlenül hagyott táskáját a benne lévő iratokkal és értéktárgyakkal együtt. A gyanúsított a bűncselekmények elkövetését beismerte.

police.hu